9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dan državnosti Crne Gore proslavljen i u Buenos Ajresu

Izvor: Foto: crnogorsko-argentinskafondacija.me

Politika

Tag Gallery
Comments 0

Dan državnosti Crne Gore proslavljen i u Buenos Ajresu

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

U zlatnom salonu kulturnog centra Buenos Ajresa 13. jula crnogorska zajednica iz istoimenog grada proslavila je Dan državnosti Crne Gore.

Tokom ceremonije prisutnima su se obratili direktor za evropske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Argentine Klaudio Đakomino, ambasador Crne Gore u Republici Argentini Srđan Stanković, doskorašnji ambasador Gordan Stojović, kao i predsjednik crnogorske zajednice Buenos Ajresa Emilio Ognjenović.

Program ceremonije je vodio Huan Vladimir Martinović.

"Ova zajednica je prvi put dodijelila nagradu Sveti Jovan Vladimir koju je pokrenuo njen upravni odbor. Nagrada ima za cilj prepoznavanje svih onih Crnogoraca koji se ističu po svojim vrijednostima i posvećenosti ovoj istituciji, kao i zajednici uopšte.

Gustavo Cozzi, prvi dobitnik pomenute nagrade, posthumno je nagrađen.

Kao član crnogorske zajednice Buenos Ajresa bio je veoma posvećen njenim aktivnostima. Iako njegovo porijeklo nije bilo crnogorsko on je bio ujedinjen sa Crnom Gorom preko svoje supruge Nore Gopčević koja je porijeklom Crnogorka. Predsjednik zajednice, Emilio Ognjenović je naglasio da je Gustavo bio odličan saradnik koji je svojom ljubavlju prema Crnoj Gori i solidarnošću prema zajednici, uspio da osvoji srca svih onih koji su imali priliku da ga upoznaju", navedeno je na sajtu Crnogorsko - argentinske fondacije. 

Ovom nagradom odlikovan je i Gordan Stojović, bivši ambasador Crne Gore u Argentini, za sve aktivnosti koje je realizovao i koje realizuje a koje se tiču povezivanja i organizovanja potomaka Crnogoraca u Latinskoj Americi, kao i njihovo povezivanje sa matičnom zemljom.

Najljepše momente ove ceremonije zabilježio je fotograf Milosh Deretich, član zajednice. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR