10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić, Lekić i Pavićević dogovorili: Zajedničko djelovanje u budućnosti

Politika

Comments 2

Bečić, Lekić i Pavićević dogovorili: Zajedničko djelovanje u budućnosti

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Lideri Demokrata, DEMOS-a i Crnogorske, Aleksa Bečić, Miodrag Lekić i Vladimir Pavićević, održali su juče redovni radni sastanak, a kako je navedeno u saopštenju, tema razgovora bila je aktuelna politička situacija i, kako su naveli, ''duboka institucionalna, politička, ekonomska i moralna kriza u državi.''

Tri predsjednika su, konstatujući dosadašnju uspješnu saradnju, razgovarali o narednim zajedničkim aktivnostima i modalitetima saradnje. 

''Оcijenjeno je i da DPS nepromišljenim i krajnje neodgovornim potezima uvlači državu i građane u sve dublju krizu. U prvim redu u sve dublju ekonomsku krizu, što potvrđuje novo enormno i nekontrolisano zaduživanje zemlje koje ide na teret građana  i generacija koje dolaze. Posljednje afere, koje nažalost imaju dug  kontinuitet, dodatno su ogolile aktuelnu vlast i potvrdile da je za DPS interes države i građana podređen interesima pojedinaca''- navedeno je u saopštenju.

Bečić, Lekić i Pavićević su izrazili posebnu zabrinutost zbog sve dublje degradacije pravosudnog sistema i to uprkos upozorenju međunarodnih adresa, posebno Evropske unije, dodaje se.

''Posljednji potezi od kadrovskih do nečuvenih tkz. "pravnih tumačenja" kojima se direktno krše ustav i zakoni c ciljem " legalizovanja" autokratskih operacija Đukanovićeve stranke imaju dimenzije skandala sigurno i sa međunarodnim posljedicama po Crnu Goru, posebno na planu evropskih integracija. Sve ove odluke neslučajno vremenski tempirane u ljetnjem periodu predstavljaju  direktni udar na načelo vladavine prava, čime DPS preko svojih poluga i u pravosudnom sistemu dodatno produbljuje krizu u kojoj se nalazi naše društvo i država''- navedeno je u saopštenju nakon sastanka.

Na kraju, Bečić, Lekić i Pavićević su se saglasili da je neophodan hitan plan djelovanja ''kako bi se DPS zaustavio u namjeri da realizuje još jednu izbornu prevaru i kako bi se u Crnoj Gori, po prvi put u istoriji od uvođenja višestranačja, održali slobodni i fer izbori koji bi rezultirali smjenom vlasti. ''

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Nova Nova srpska demokratija. I dok za ovu dvojicu nikad nije bilo spornoj na kojoj su strani, Pavicevic je konacno prestao da vara i obmanjuje građane CG, i svrstao se na stranu kojoj pripada od starta i zbog čega je i upucen iz BG...

Đoko Orlandić

Ovo troje saopštiše da je tema njihovog sastanka bila "'duboka institucionalna, politička, ekonomska i moralna kriza u državi". Ta kriza je samo u njihovim potpuno praznim glavama-tintarama. Njih troje zajedno nije doprinijelo napretku ni jedne jedine poriodice u CG , osmim njihovim, Niti će ikada.