11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Popović: Tragikomično je da opozicija ne učestvuje u nečemu što je sama tražila

Politika

Comments 0

Popović: Tragikomično je da opozicija ne učestvuje u nečemu što je sama tražila

Izvor: Pobjeda

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Neozbiljno je i tragikomično da opozicija ne učestvuju u radu nečega što je sama tražila, smatra lider Liberalne partije Andrija Popović.

On je za Pobjedu kazao da je opozicija tražila uslove pod kojima bi učestvovala u radu Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

„I sada, kada su ti uslovi u značajnoj mjeri prihvaćeni i postignut kompromis, pomalo je neozbiljno i tragikomično da oni ne učestvuju u radu nečega što su sami tražili“, rekao je Popović.

On je ocijenio da je „sva ta buka koja se stvara i prijetnje da neće učestvovati u radu Odbora samo dizanje prašine kako bi svoju neprincipijelnu i demagošku politiku opravdali u očima javnosti i birača“.

„Mislim da je dio opozicije najavio da će, sa parlamentarnom većinom i predstavnicima civilnog sektora, svakako učestvovati u budućem radu na reformama. Sve drugo je zamajavanje i stavljanje interesa opozicionih parlamentarnih partija ispred interesa države i građana“, kazao je Popović.

Komentarišući dogovor Demokratske partije socijalista (DPS) i Demokrata o ulasku te opozicione partije u Odbor, Popović je istakao da podržava svaki dogovor ukoliko doprinosi nastavku reforme izbornih zakona.

„LP podržava svaki dogovor, iako moram priznati iznenađujući, kao ovaj između DPS-a i Demokrata, ukoliko će on na kvalitetan način doprinijeti nastavku procesa reforme izbornog zakonodavstva i konačnog suočavanja sa problemom koji nas muči godinama, a to je priznavanje i prihvatanje narednih izbora od svih kao demokratskih i fer“, naveo je Popović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR