Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Prekid bojkota usporio reformu izbornog zakonodavstva"

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Mina

"Prekid bojkota usporio reformu izbornog zakonodavstva"

Crna Gori bi imala reformisano izborno zakonodavstvo i prve fer i slobodne izbore da dio opozicije nije prekidao bojkot Skupštine, ocijenile su Demokrate.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, potpredsjednik Momo Koprivica, generalni sekretar Boris Bogdanović i poslanik Danilo Šaranović, održali su radni sastanak sa rukovodstvima mjesnih odbora u opštinskoj organizaciji Nikšić.

Kako je saopšteno iz partije, rukovodstvo mjesnih odbora zadovoljno je prihvatanjem Briselskog plana, nakon skoro godinu uporne i dosledne borbe.

Demokrate su kazale da je jedan od zaključak mjesnih odbora da bi, da je dio opozicije ostao privržen dogovoru i da nije prekidao bojkot skupštine, već odavno imali reformisano izborno zakonodavstvo i prve fer i slobodne izbore.

„Jasno naglašena međunarodna podrška planu Demokrata za sveobuhvatnu izbornu reformu predstavlja još jedan argument, da je Demokratska partija socijalista (DPS) kapitulirala bezvoljnim prihvatanjem rješenja protiv kojih se godinu grčevito borila“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je, kako je saopšteno, zaključeno da su Demokrate nakon neargumentovanih napada i podmetanja, opet izašle još jače i pokazale da su odgovorna, stručna i evropska partija koja radi u interesu svih građana Crne Gore.

Zaključeno je da su mjesni odbori spremni da se u punom kapacitetu uključe u predstojeće partijske aktivnosti.

Ostavi komentar

0/300