10 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Filipović: Vlast u Budvi mirila je crkva i partijske elite

Izvor: Foto: Portal Analitika

Politika

Comments 0

Filipović: Vlast u Budvi mirila je crkva i partijske elite

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Prijevremenih izbora u Budvi neće biti, vjeruje kandidat za odbornika na narednim izborima Ljubo Filipović. DPS je, kaže, slaba i bez ideja a vlast će, smatra, prebroditi izazove zbog ličnih, partijskih interesa uz pomoć centrale u Podgorici.

Iako Crnogorska, kako su nam saopštili, još nije odlučila da li će izaći iz budvanske vlasti i tako dovesti do novih izbora, kandidat za odbornika na narednim izborima Ljubo Filipović vjeruje da do toga neće doći. Razloge vidi i u vlasti i u opozicionoj DPS. Prebrodiće vlast sve izazove, vjeruje Filipović, zbog ličnih i partijskih interesa.

"Dovoljno su svjesni svi participanti u vlasti da moraju da opstanu do kraju jer sada raspolažu velikim resursima. Oni su, nažalost, "podijeli kolač" tako da zadovolje lične i partijske interesa. Oni će, uz sve trzavice ostati do kraja a izbori će biti kad im i vrijeme, na jesen naredne godine", kazao je Filipović za Antenu M.

Vlast je, smatra Filipović, zasnovana na partijskim i ličnim interesima centrala u Podgorici i zbog toga će ostati do kraja. Kad god dođe do svađe na lokalu, umiješaće se vrh u Podgorici da to izgladi, navodi Filipović, "jer je 40 miliona eura budžeta Budve u godini veliki izbor za zakonsko i nezakonsko finansiranje rada političkog rada partija.

Filipović vjeruje da se centrala DF-a pokazuje kao "loš policajac" u sporu s Crnogorskom jer lokalni ogranci partija žele da prebace konflikt van Budve. Vrh partija odlučuje pri konfliktu DF-a i Demokrata, navodi Filipović.

"Ulogu pomiritelja često igra crkva. Crkva ih okupi zajedno i zbog interesa koji više nisu politički nego drugog karaktera. Crkva je tako nemalo puta igrala ulogu medijatora između konstituenata koalicije u Budvi. Crkva i partijske elite", istakao je Filipović.

Drugi razlog zbog kojeg Filipović vjeruje da neće biti prijevremenih izbora je taj što opoziciona DPS nije spremna.

"DPS je u jako lošem stanju, nemaju ideju i svoje mjesto kao opozicoija. Ušuškani su na funkcije koje imaju kroz državne insistucije", ocijenio je Filipović i zaključio da nema opozicije koja je spremna da obori vlast jer "da su htjeli, bilo bi lako".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR