Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Šaranović i Koprivica da uđu u Odbor za izborne reforme, nije se raspravljalo o Damjanoviću

| Postavio/la: Jelena Grbović

DF i Janko Vučinić napustili sjednicu

Šaranović i Koprivica da uđu u Odbor za izborne reforme, nije se raspravljalo o Damjanoviću Foto: Antena M

Skupštinski Administativni odbor predložio je da Danilo Šaranović i Momo Koprivica iz Demokrata budu dio Odbora za izborne reforme. 

O prijedlogu Posebnog kluba poslanika da dio tog tijela bude Aleksandar Damjanović nije se raspravljalo. 

Sjednicu odbora su napustili DF i poslanik Janko Vučinić.

Tok sjednice: 

Poseban klub poslanika donio je odluku da za člana odbora predloži poslanika Aleksandra Damjanovića.

Janko Vučinić iz Radničke partije smatra da im po zakonu pripada mjesto u odboru.

"Želimo da aktivno učestvujemo u radu odbora i nikako ne prihvatamo da naš klub bude samo nijemi posmatrač tog procesa. Želimo da aktivno učestvujemo u radu tog odbora i donošenju odluka. Našem klubu po odluci o obrazovanju odbora pripada jedno mjesto iz opozicione kvote i zahtijevamo da se odbor izjasni o našem prijedlogu", kazao je Vučinić. 

Milutin Đukanović iz DF-a takođe smatra da Klubu nezavisnih poslanika pripada jedno mjesto u odboru.

"Front će podržati da Damjanović bude član Odbora za reformu izbornog zakonodavstva. DF će u narednom periodu donijeti odluku da li će uopšte učestvovati u radu tog odbora", kazao je on. 

Luiđ Škrelja iz DPS-a je saopštio: 

"Damjanović je dostavio pola sata prije sjednice prijedlog od posebnog kluba da želi da bude član. Tu želju uvažavamo ali ovo je drugi nastavak započete sjednice sa tačkama dnevnog reda da razriješimo jednog i biramo dva člana. O zahtjevu Damjanovića ćemo raspravljati na sljedećoj sjednici", kaže Škrelja. 

"Mi smo ispoštovali zakonsku proceduru o tome da Damjanović bude član odbora i molim vas da ispoštujete zakon i da se ovaj odbor izjasni o našem prijedlogu. Ne možete tek tako da na takav način odbijete naš prijedlog odluke i da ne raspravljate o tome. Nadam se da ćete imati razumijevanja i samo tražimo da se izjasnimo o prijedlogu naše odluke", kazao je Vučinić. 

Nema mjesta izjašnjavanju o prijedlogu koji je stigao prije početka sjednice, kaže međutim Škrelja. 

"Nemojte da dajete sebi toliko pravo i da vi određujete ko će ispred opozicije biti član odbora", kazao je Škrelji Milun Zogović iz DF-a, nakon čega je DF napustio sjednicu.  

Marta Šćepanović je kazala da će DPS podržati kandidate Demokrata Moma Koprivicu i Danila Šaranovića. 

Prema njenim riječima, u DPS-u su ohrabreni najavom da bi Damjanović želio da aktivno doprinese radu Odbora za reformu izbornog zakonodavstva.

„Ako ostane pri tom stavu, kolub poslanika DPS- će predložiti da i Damjanović bude član odbora, pa makar to značilo i da ćemo predložiti izmjenu odluke o formiranju odbora“, kazala je Šćepanović.

Vučinić je kazao da je neprihvatljiva teza da posebni klub nije opozicioni, navodeći da je svih pet poslanika je potpisalo Sporazum o budućnosti.

„Priča Šćepanović je licemjerna. Da stvarno žele rad opozicije u tom odboru, oni bi se danas izjasnili o prijedlogu. Nama ne treba ustupak od DPS-a“, poručio je Vučinić nakon čega je napustio sjednicu.

Administrativni odbor je na kraju utvrdio prijedlog odluke o razrješenju jednog i izboru dva člana odbora.

Razriješen je Miodrag Lekić a predloženi su Koprivica i Šaranović iz Demokrata.

Uprkos insistiranju Posebnog kluba nije se raspravljalo o izboru Damjanovića. 

Ostavi komentar

0/300