Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Demokrate nastavljaju bojkot do realizacije Briselskog plana

| Postavio/la: Marija Mitrović

Demokrate nastavljaju bojkot do realizacije Briselskog plana

Boris Bogdanović, predsjednik Kluba poslanika Demokrata, uputio je obavještenje predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću u kojem navodi da poslanici DCG nastavljaju sa bojkotom do realizacije Briselskog plana.

Nažalost, godinu dana je vlast odbijala da implementira Briselski plan uz podršku Demokratskog fronta. Međutim, na samom kraju proljećnog redovonog zasijedanja, 31. jula 2019. godine, pod pritiskom međunaordne zajednice i opozicionih progresivnih snaga, usvojen je Briselski plan čime je stvorena osnova da se krene u rad na njegovoj implementaciji kroz Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i dugog zakonodavstva, u čijem radu će naši predstavnici učestvovati, naravno pod uslovom da učestvuju i druge opozicione kolege, a pri tom ne računajući onaj “opozicioni” politički subjekt koji je zajedno sa DPS-om godinu dana opstruirao usvajanje Briselskog plana.

Kako su naveli, oni su 2016. dali riječ građanima da se neće vratiti u rad Parlamenta, dok se ne stvore uslovi za slobodne i fer izbore i dogovori datum održavanja narednih parlamentarnih izbora...

"Jer tačka 3 Briselskog plana koji je podržala EU i komesar Han jasno kaže da “potvđujemo spremnost da učestvujemo i glasamo u plenumu tek kada parlamentarni ad hoc Odbor dogovori sva konačna rješenja o gore pomenutim stavkama (Plan), zajedno sa potvrđivanjem datuma parlamentarnih izbora i dogovora o datumu održavanja svih lokalnih izbora u jednom danu”. Prethodno citirano je potvrdila režimskim medijima i portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić u jednom do javnih istupa u prethodnom periodu", istakao je Bogdanović.

Kako je kazao, ne traže ništa za sebe već žele da "zemlja kandidat za članstvo u EU, u 21. vijeku i na pragu 2020. godine ima uslove za izbore koji omogućavaju da se uspostavi vlast koja proističe iz slobodno izražene volje birača, saglasno Ustavu Crne Gore".

Ostavi komentar

0/300