10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate: Nastavićemo da ukazujemo na sve nezakonitosti u Kotoru

Politika

Comments 0

Demokrate: Nastavićemo da ukazujemo na sve nezakonitosti u Kotoru

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Kada lokalni DPS kaže da se situacija u lokalnoj upravi i gradu normalizuje, možemo samo da konstatujemo da se normalizuje po njihovim mjerilima, jer jedino mjerilo DPS-a za normalno je služenje neistinama, kršenje zakona i simuliranje života i rada, poručuju iz Demokratske Crne Gore, reagujući na današnje saopštenje kotorskog DPS-a. 

"Kotorska pajser brigada, od milošte zvana DPS i sateliti, nije ni u čemu zaslužila odgovor bilo koga ozbiljnog u Crnoj Gori, njima će odgovor na sve navode dati Upravni sud Crne Gore pred kojim je gotovo deset tužbi za njihova postupanja.

Ipak, radi ukupne javnosti, moramo reagovati i podsjetiti da je legalna vlast na čelu sa predsjednikom Jokićem formirala preduzeće za prečišćavanje otpadnih voda zajedno sa opštinom Tivat i da ono funkcioniše, da je posao rekonstrukcije bazena u nadležnosti DPS Vlade i da od obilazaka bazena pravnika na privremenom boravku u kabinetu predsjednika opštine nema nikakve koristi, osim ako ne pronađe neki novi pajser za period kada ga Upravni sud iseli iz kabineta.

Sve odluke koje ste donijeli u Skupštini, od budžeta pa nadalje su bile pripremljene od strane nezakonito smijenjenje uprave i nijesu usvajane samo zato što ste gospodo iz DPS-a zajedno sa svojim javnim i tajnim pomagačima, koji se ovih dana sve više otkrivaju na sastancima skupštinskih odobora i u kabinetu, opstruirali rad SO Kotor i držali grad u blokadi. Ponekad se zapitamo da li je moguće da toliko nemate stida da govorite o normalizaciji grada koji ste vodili gotovo 3 decenije. Upravnoj inspekciji smo prijavili kršenje zakona od strane pravnika Aprcovića i to predstavili javnosti, zato što smo sigurni da će vaša drugarica Suzana Pribilović sve uraditi da to ne sankcioniše", navode iz DCG. 

Bez obzira na to, kako dodaju, javnosti će nastaviti da ukazuju na sve nezakonitosti redom.

"Ukoliko se prevarite pa počnete da govorite istinu, mogli bi da nam odgovorite na nekoliko pitanja.

Za početak ćemo vam postaviti ona najlakša, pa ćemo ići do sve težih:

Kada ste otvorili radove na sportskoj sali, a kada obećali završetak?;
Kako poslanik koji je glasao za Zakon o lokalnoj samoupravi ne zna da pročita član 124 i nezakonito imenuje vršioce dužnosti?;
Kako cijele šire familije zauzimaju funkcionerska mjesta?;
Kako daktilograf-arhivar postaje direktor bez ijednog uslova?;
Kako opštinu prezentuje lice sa cash and carry diplomom?;
Kako se pravilno sprovode postupci hitnih javnih nabavki u javnim ustanovama?;
Da li je konflikt interesa kada odbornik predlaže odluku kojom će povećati iznos sredstava dodijeljenih iz opštine za pravni subjekt u kom je menadžer?

Vjerujemo da vam je ovoliko pitanja za danas dovoljno. Ukoliko ne date odgovore, mi ćemo vam pomoći da odgovorite jedno po jedno. Naravno, ona najteža ostavljamo za kraj, kada će najlošiji đaci i tremaroši, koji su danas na čelu opštine, morati da daju odgovore, bez skrivanja iza informativnih službi i drugih organa DPS-a.

Što se tiče vaših navoda o potrošenim stotinama hiljada eura, vojsci ljudi, obilnim apanažama, zastrašivanju i revanšizmu, nećemo vam reći ono što zaslužujete, ne zbog vas, nego zbog našeg dostojanstva, jer ako nas spustite u blato imaćete prednost domaćeg terena. Dovoljno je samo da kažemo da ne govorite ni jednu jedinu istinitu riječ", zaključuju Demokrate u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR