7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šaranović: Uslovi za fer izbore samo uz međunarodnu podršku

Politika

Comments 4

Šaranović: Uslovi za fer izbore samo uz međunarodnu podršku

Izvor: Dan/Mina

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović rekao je da očekuje još energičnije prisustvo predstavnika međunarodne zajednice, a posebno njihovih eksperata za izborno zakonodavstvo, u tom za Crnu Goru značajnom procesu.

Šaranović, koji je član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog sistema rekao je Danu da bez međunarodne podrške neće biti uslova za fer, slobodne i poštene izbore.

On je kazao da su veoma zahvalni ambasadoru Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Aivu Oravu i komesaru Johanesu Hanu na podršci Briselskom planu.

Šaranović je naveo da su oni uložili mnogo truda kako bi Briselski plan zaživio u svom punom kapacitetu.

"Od usvajanja Briselskog plana rad sjednica Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva prate Delegacija EU, OEBS i ODIHR preko svojih predstavnika. Mi ćemo uraditi sve što je do nas i u najkraćem roku predložiti rješenja po svim tačkama Briselskog plana, o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti javnost", kazao je Šaranović.

On je dodao da Demokrate nastavljaju rad u Odboru.

"Demokrate su ozbiljan i odgovoran politički subjekt i svoju strategiju planiraju i realizuju na način koji obezbjeđuje najkraći put do cilja. U našem slučaju to su prvi slobodni, fer i pošteni izbori u istoriji Crne Gore", rekao je Šaranović.

On je kazao da su Demokrate učešćem na samo jednoj sjednici Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva otkrili šokantne dokaze koji potvrđuju tezu te stranke da je "Demokratska partija socijalista planirala da pokrade naredne parlamentarne izbore".

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Crnogorac45

Vidio je narod u zadnjih dvije godine kako se opozicija fino bori za njihove interese, ne vrse svoje poslanicke duznosti, a traze od gradjana da im izlaze na proteste. Zato su protesti i propali, nije narod lud da podrzava nesposobnu opoziciju

marta

Ko gubi ima pravo da se ljuti. Niste ni primaci Dps-u.

Unico

Pričajte vi sta ocete ali je vasa zavist očigledna,ko je vama kriv sto nece niko da vas glasa pa gubite svake izbore.