Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Kavundžu: Crna Gora zemlja tolerancije, suživota i mira

| Postavio/la: Milena Aprcović

Kavundžu: Crna Gora zemlja tolerancije, suživota i mira

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas delegaciju Grupe prijateljstva Velike narodne skupštine Republike Turske sa Crnom Gorom, koju predvodi predsjednik Erol Kavundžu.

Predsjednik Brajović je zadovoljan dinamikom parlamentarne saradnje, kao i jačanjem sveukupnih odnosa dvije države, saopšteno je iz Skupštine. 

"On je naglasio da odlične političke odnose prati razvijena ekonomska saradnja, gdje su od velikog značaja za Crnu Goru i investicije u manje razvijena područja.

Predsjednik Grupe prijateljstva Kavundžu izrazio je zadovoljstvo održavanjem redovnog dijaloga kao i spremnošću oba parlamenta za produbljivanje saradnje novim sadržajima. On je istakao da je Crna Gora zemlja tolerancije, suživota i mira, a da je njena Skupština u kojoj su zastupljeni predstavnici građana, pravo ogledalo multietničnosti i predstavlja primjer u svijetu.

Sagovornici su se saglasili da brojna crnogorska dijaspora predstavlja značajan potencijal za intenziviranje naših bilateralnih, kulturnih i ekonomskih odnosa", navedeno je u saopštenju. 

Ostavi komentar

0/300