22 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Senat: Nepotpun izvještaj o radovima Lakićević-Đuranović i Bečića

Društvo

Comments 0

Senat: Nepotpun izvještaj o radovima Lakićević-Đuranović i Bečića

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Senat Univerziteta Crne Gore vratio je na dopunu zbog nepotpunosti izvještaj Komisije za sprovođenje postupka utvrđivanja plagijata profesorice Bojane Lakićević Đuranović.

Na današnjoj sjednici Senata UCG razmatrani su Izvještaji Komisije za sprovođenje postupka za utvrđivanje plagijata i Komisije za stručnu provjeru autentičnosti magistarske teze, saopšteno je iz UCG-a.

Kako su kazali, Senat osuđuje svaki oblik kršenja akademske etike.

"Izvještaj Komisije za sprovođenje postupka utvrđivanja plagijata prof. dr Bojane Lakićević Đuranović u tekstu pod nazivom „Uloga i značaj Suda pravde  Evropske unije u stvaranju i primjeni prava EU-primjeri iz prakse“, jednoglasnom odlukom Senata vraćen je na dopunu zbog nepotpunosti, jer je u Izvještaju Komisije izostao zaključak da li se u radnjama prof. dr Bojane Lakićević Đuranović stiču elementi bića plagijata, što je i bio osnovni zadatak Komisije, u skladu sa članom 102 stav 2 Statuta UCG i tačkom 2 Odluke o osnivanju Komisije. Senat je imao u vidu da je i u sličnim slučajevima zbog nepotpunosti izvještaja postupao na isti način. Komisiji je određen rok od 7 radnih dana da dopuni Izvještaj i dostavi ga Senatu", piše u saopštenju.

Senat je, između ostalog, konstatovao da je došlo do povrede tajnosti postupka jer je Izvještaj javno objavljen u medijima prije sjednice Senata, odnosno donošenja odluke po prijedlogu za pokretanje postupka u ovom predmetu.

"U predmetu utvrđivanja autentičnosti magistarske teze mr Alekse Bečića konstatovano je da Komisija kojoj je vraćen Izvještaj za sprovođenje postupka utvrđivanja autentičnosti magistarske teze pod nazivom „Uticaj tržišta na korporativno upravljanje u Crnoj Gori“ autora mr Alekse Bečića, nije postupila po Odluci Senata, donijetoj na sjednici od 21. marta 2019. godine, te joj je određen rok od 30 dana da dopuni Izvještaj i dostavi ga Senatu na postupak i odlučivanje", navedeno je u saopštenju.

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR