11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Kotor: Jokić krio dokumenta o finansiranju promocije Demokrata opštinskim novcem

Politika

Comments 0

DPS Kotor: Jokić krio dokumenta o finansiranju promocije Demokrata opštinskim novcem

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Postupajući po žalbi Opštinskog odbora DPS Kotor, Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, donijela je 1. oktobra  rješenje kojim se usvaja žalba OO DPS Kotor protiv Opštine Kotor kada je na čelu Opštine bio Vladimir Jokić, zbog skrivanja dokumenata o finansiranju promocije partijskih kadrova Demokrata u jednom broju štampanih, elektronskih i internet medija pod plaštom marketinga Opštine Kotor, saopšteno je iz kotorskog DPS-a.

"Jokićeva administracija kršila je Zakon o slobodnom pristupu informacijama jer je od januara odbijala da dostavi podatke o novčanom iznosu promocije u dnevnim novinama, elektronskim medijima i internet portalima tokom 2017. i 2018. te informacije iz kojih sredstava Opštine i po kom tenderu je odlučeno da se sredstva troše.

Administracija prethodne lokalne vlasti nije odgovorila ni na žalbu zbog nedostavljanja dokumenata, kao ni na urgenciju našeg Opštinskog odbora, a ni Agenciji za slobodan pristup informacijama, koja je državni organ nadležan za vođenje postupka po prigovoru", saopšteno je iz DPS Kotor.

Kako su dodali, Savjet Agencije utvrdio je da Jokićeva administracija nije imala opravdani razlog za nedostavljanje dokumenata i naložio da dokumenta moraju biti dostavljena.

"Donošenjem ovog rješenja, Agencija je potvrdila ispravnost zahtjeva Opštinskog odbora DPS Kotor za dostavljanje informacija. Međutim, ova situacija potvrđuje da je prethodna lokalna vlast sakrivala dokumenta predhodne tri godine o korišćenju novca Opštine za lični i neregulisani marketing za svoje funkcionere, bez utemeljenja u budžetu ili bilo kakvim planovima i odlukama.

To se jasnije može nazvati i zloupotreba i nezakonito trošenje novca građana. DPS Kotor ovim je na samo jednom primjeru dokazao svoje tvrdnje o zloupotrebama i nezakonitom radu predhodne administracije", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR