15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate traže hitnu sjednicu Odbora za izborne reforme

Izvor: Foto: DCG

Politika

Comments 0

Demokrate traže hitnu sjednicu Odbora za izborne reforme

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Poslanici opozicije u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, zatražili su danas od Branimira Gvozdenovića da hitno zakaže nastavak sjednice na kojoj će se razmatrati prijedlog izmjena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji, kako bi u kratkom roku svi građani Crne Gore dobili tačne, numerisane i zakonite adrese stanovanja, saopšteno je DCG.

"Još jednom, javnosti radi, ističemo da je suština predloga Koprivice, Šaranovića, Rudovića i Konjevića da se ukoliko skupštine jedinica lokalnih samouprava nisu odredile nazive svih naselja, ulica i trgova na svojoj teritoriji, zaduže gradonačelnici i predsjednici opština da donesu Odluku o privremenom određivanju naziva tih naselja, ulica i trgova. Kako bi se izbjegli eventualni sporovi oko naziva koji mogu ometati ili usporavati postupak, Demokrate predlažu da se privremeni nazivi odrede isključivo po geografskim ili numeričkim pojmovima.

Po ovom rješenju, gradonačelnici i predsjednici opština, imali bi 30 dana po stupanju na snagu izmjena zakona da odrede privremene nazive ulicama, naseljima i trgovima, a 60 dana da iste numerišu, pod prijetnjom novčanih kazni koje su takođe uvedene u predložene izmjene", navedeno je u saopštenju.

Kako je navedeno, Demokratska Crna Gora ponudila je konkretno rješenje sa ciljem da svi građani u Crnoj Gori dobiju naziv ulice i kućni broj, što je, kako navode, zakonito, legitimno i potpuno opravdano.

"Ovaj problem se rješava isključivo na nivou zakona i nikakvi zaključci, preporuke, uputstva i smjernice ne dolaze u obzir što se tiče Demokratske Crne Gore. Samo tačne adrese mogu biti garancija zakonitosti biračkog spiska i uslov da se on može proglasiti, jer bez zakonitog biračkog spiska nema uslova za poštene, fer i slobodne izbore. Očekujemo da Branimir Gvozdenović, poslanici DPS-a, predstavnici nadležnih ministarstava i državnih organa prestanu da bježe od ovog problema, da se sakrivaju i pokušavaju ga predstaviti nebitnim. Tražimo hitan nastavak sjednice i prisustvo svih predstavnika državnih organa, kao i na njenom početku; piše u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR