6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lekić i Rudović: Nastaviti rad u Odboru uprkos teškoćama

Izvor: Foto: DEMOS

Politika

Comments 1

Lekić i Rudović: Nastaviti rad u Odboru uprkos teškoćama

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Nezavisni poslanik Neđeljko Rudović i predsjednik DEMOS-a poslanik Miodrag Lekić poručili su da treba nastaviti rad u Odboru za izborne reforme uprkos mnogim teškoćama.

"Sve dok on ima smisla i kao takav ima podršku Evropske unije. Smatramo da ne treba dozvoliti da se ostvari krajnji cilj vlasti da se ništa ne promijeni u izbornim uslovima. Nihova taktika je očigledna - kupovanje vremena i čekanje opozicije na greškama.

Iako se izgubilo određeno vrijeme opozicione snage koje namjeravaju da rade u Odboru za unapređenje izbornih uslova i zakonodavstva još mogu, istina ne lako, da spriječe navedenu strategiju vlasti.

Izborna problematika nije materija za politička nadgornjavanja i taktiziranja s ciljem ostvarivanja parcijalnih partijskih interesa.
Smatramo da nam je, uz legitimne razlike u opoziciji, potreban makar minimum opozicionog konsenzusa. Zato nastojimo da tolerantno sagledavamo gledišta i poteze drugih, radujući se ukoliko dođu do osmišljenih i kredibilnih alternativa. Uostalom, svako je odgovoran za svoje javne poteze", poručili su oni na konferenciji za novinare. 

Kako se navodi u saopštenju uz DEMOS-a, uvjereni su da opozicione snage koje učestvuju u radu Odbora treba da doprinesu postizanju konkretnih demokratskih rješenja, radeći kompetenento i tako ostvare povjerenje kod domaće javnosti i involviranih međunarodnih adresa, prije svega EU.

"Na taj način se može nešto više računati i na njihovu podršku u fazi implementacije mogućeg sporazuma, onim što se zove tehnička ili prelazna vlada od koje ne treba odustajati. Ponavljamo, najlakše je sve zaustaviti i prostor za izborne prevare ostaviti po starom modelu. Na zadovoljstvo vlasti. Smatramo da im to ne treba dozvoliti", poručuju poslanici, koji smatraju da je potrebno odgovornije djelovanje opozicionih subjekata, obustava međusobnih sukoba, elementarna komunikacija i koordinacija.

Oni su takođe najavili inicijativu za preispitivanje odluke o dodjeli stanova i kredita po povoljnim uslovima. 

"Pošto se radi o neustavnom činu, koji direktno negira osnovni ustavni princip jednakosti građana, čitav postupak dodjele stanova i kredita, u nekim slučajevima po nekoliko puta, ima elementa udruženog poduhvata državne korupcije", poručeno je na konferenciji za novinare. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

štrbina

Lekić je opet pokazao da nosi zarazu-umjesto da živi od rođenog ljuckog razuma i postignute obrazovanosti-da zarađuje i živi služi zlotvorima svojeg crnogorskog naroda.Evo je i Rudoviću tu klicu ućera da živi od izdaje svojeg crnogorskog naroda-koji je ostao pamjer kuraži za slobodu na Balkanu