14 °

max 14 ° / min 9 °

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Najbolji studenti esejisti razgovarali sa predsjednikom Skupštine

Politika

Tag VideoTag Gallery
Comments 0

Najbolji studenti esejisti razgovarali sa predsjednikom Skupštine

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je danas sa studentima autorima najboljih eseja na temu "Uloga mladih u integracionim procesima Crne Gore – mogućnosti i izazovi", u okviru njihove studijske posjete crnogorskom Parlamentu.

Kako je saopšteno iz Skupštine, tokom susreta je posebno bilo riječi o integracionim procesima naše zemlje, višestrukom značaju članstva u NATO i Evropskoj uniji i perspektivi mladih u Crnoj Gori kao budućoj članici Unije. 

Brajović je istakao da integracioni proces predstavlja prioritet u politici naše države i u tom smislu je naveo inicijative Alfa centra kao dobar primjer angažovanja predstavnika civilnog društva za dobrobit svoje zemlje.

"Tokom razgovora, studente su zanimali stavovi predsjednika Brajovića o mogućnosti postizanja društvenog konsenzusa o važnim pitanjima za budućnost naše zemlje, politici Evropske unije o proširenju, kao i parlamentarnim aktivnostima i odgovornosti izabranih predstavnika građana u radu Skupštine.

Studenti sa različitih fakulteta koji su danas bili gosti Skupštine Crne Gore, učestvovali su na konkursu ALFA Centra u okviru kampanje “We are NATO” koja ima za cilj motivisanje mladih ljudi da učestvuju u omladinskim takmičenjima i na konkursima o proširivanju znanja iz oblasti evropskih i evroatlantskih integracija, kao i informisanje građana o svim aspektima članstva naše zemlje u Sjevernoatlantskoj alijansi.

Konkurs Alfa Centra je realizovan uz podršku Ambasade SAD u Podgorici i Ministarstva javne uprave", navedeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR