15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ujedinjena CG: Džudi Kuo se miješa u unutrašnje stvari Crne Gore

Politika

Comments 0

Ujedinjena CG: Džudi Kuo se miješa u unutrašnje stvari Crne Gore

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Ujedinjena Crna Gora oglasila se povodom današnje izjave otpravnice poslova u Ambasadi SAD-a u Crnoj Gori Džudi Kuo. 

"Ujedinjena Crna Gora uzima na sebe obavezu, kad zvanična vlast to očigledno ne smije da uradi, da osudi miješanje otpravnice poslova u američkoj ambasadi u unutrašnje stvari Crne Gore. Takođe, osuđujemo i malignu izjavu u cilju ograničavanja medijskih sloboda i slobodne misli.

Nadamo se da gospođa Kuo shvata težinu svojih riječi i posledice ovakve izjave. Crtajući metu portalu IN4S i drugim pomenutim medijima, samo zato što ne propagiraju NATO i uredničkom politikom čuvaju tradiciju jedne, izgleda, zaboravljene Crne Gore, otpravnica poslova grubo krši demokratiju - istu onu koju često pominju iz te ambasade.

Podsjećamo otpravnicu poslova da i u SAD postoje mediji koji drugačije doživljavaju određene pojave i ličnosti. Sam predsjednik SAD Tramp, koliko god "ratovao" sa pojedinim medijima ne pokušava da ih cenzuriše. Kamoli da im crta metu na leđima", navode iz Ujedinjene Crne Gore.

Pozivaju ambasadu SAD da se javno izvini "zbog današnjeg ispada svoje otpravnice i ogradi od ovakvih stavova, koji svojom sadržinom gaze po zajedničkim vrijednostima: demokratija, sloboda govora, sloboda medija..."

"Ujedinjena Crna Gora poziva i predstavnike ostalih medija u Crnoj Gori da osude ovakvu izjavu, jer time bi branili profesiju. Ako smiju", zaključuju iz UCG. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR