11 °

max 15 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

15° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Djeca pitala predsjednika da li se tukao u školi, ima li nekada tremu - evo šta je Đukanović odgovorio

Politika

Tag Video
Comments 0

Djeca pitala predsjednika da li se tukao u školi, ima li nekada tremu - evo šta je Đukanović odgovorio

Izvor: Prva Tv

Autor: Antena M

  • Viber

Zlatni savjetnici ombudsmana sa predsjednikom države Milom Đukanovićem razgovarali su o brojnim društvenim problemima. Obilježen je Međunarodni dan djeteta, ali i 30 godina konvencije Ujedinjenih nacija o pravima djeteta. Zato su djeca predsjednika pitala sve što ih muči. Ozbiljno su se pripremili za razgovor, a Đukanović je poručio da je i njemu trebala priprema. 

"Da li smo svi mi ovdje saglasni, ali kako bi vi političari rekli da li imamo konsenzus. Ukoliko da, molim da podignete ruke, da ćemo ubuduće raditi na smanjenju siromaštva, na unapređenju kvaliteta obrazovanja i da se glas djece još jače i više čuje kao što je to bilo danas? Dakle predsjedniče, dogovorili smo se. Dogovorili".

Dogovor između budućnosti i sadašnjosti je pao. Djeca su makar na dan zauzela rezidenciju predsjednika i upitali čini li država dovoljno za njihovo bezbrižno djetinjstvo. No, bilo je i onih pravih iskrenih djetinjih pitanja. Predsjedniku su izmamila i osmjeh.

"Pošto smo mi imali ogromnu tremu kad smo spremali ovo i pred vaš dolazak, tako da sam htjela vas da pitam kako se vi borite sa tremom ako je uopšte imate?", pitala je Jana Radunović.

"Imam je i ja mislim da je logično da je svako odgovoran ima. Moram da vam kažem. Nije trema nikakva slabost .I ovo je izazov danas. Nemojte damislite da se ja nisam pripremao za razgovor, nemojte da pomislite na to, ni slučajno", poručio je Đukanović.

"Jeste li se vi tukli kao mali, čini li se da je ovakvih pojava bilo manje", pitala je Mia Radović.

"Ne vjerujem da postoji jedan pojedinac koji je bez tog iskustva. Porodica je malo izgubila svoju najvažniju ulogu ovom prelaznom vremenu tranzicije kada su roditelji krenuli da jure za egzistencijom koja se pokazala ugroženom u ovom tranzicionom vremenu ostalo je manje pažnje za djecu", kaže Đukanović.

Zato Đukanović poručuje da u oblasti vršnjačkog nasilja jednako treba da sarađuju svi. Država, škola, društvo. Djecu je zanimalo i jesu li naši sportski uspjesi rezultat ulaganja u tu oblast i može li država to bolje. Đukanović poručuje da sport treba da im bude način života.

"Ja danas nisam u najranijoj dobi ali sam svakog dana fizički aktivan. Kad god završim svoj posao, zna se gdje je moje sledeće mjesto, ja idem da se bavim sportom. I to nije zato što moram, zato što su me prititsli kilogrami, nego zato što imam potrebu za tim", poručio je on.

"Mi svakodnevno u školi prikupljamo hranu, sredstva za nekoga i nešto.I negdje moje pitanje bi bilo kako bi vi objasnili takvu situaciju, da li smo mi zaista toliko siromašni?", zanimalo je Luku Pavićevića.

"Oni kojima stvarno treba sigurno ne dobijaju onoliko koliko treba, oko toga ćemo se odmah složiti. Ako ne možete preko noći naraviti bolju ekonomiju da nagradite one koji rade sigurno ćete još manje moći stvoriti uslove da kroz socijalno zaštitnu funkciju date onoliko koliko očekuju oni koji ne mogu da rade", poričio je djeci Đukanović.

Zlatni savjetnici Ombudsmana iz predsjednikove rezidencije izašli su u nadi da će se njihov glas čuti i dalje. Ne samo onda kada obilježavaju njihov dan. Dan djeteta.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR