14 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Delegacija Bošnjačke stranke razgovarala s Tuskom i Hanom

Politika

Comments 0

Delegacija Bošnjačke stranke razgovarala s Tuskom i Hanom

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Delegacija Bošnjačke stranke koju predvode potpredsjednik Osman Nurković i politički direktor Suljo Mustafić, na Kongresu Evropske narodne partije (EPP) u Zagrebu imala je brojne susrete sa visokim zvaničnicima EPP.

Predstavnici BS su čestitali novoizabranom predsjedniku EPP Donaldu Tusku, iskazajući spremnost za punu posvećenost saradnji sa EPP i daljim evropskim integracijama Crne Gore.

U razgovoru je ocijenjeno da su programska stremljena i zalaganja BS prepoznati od strane evropskih partnera bili najbolja preporuka za učlanjenje BS u najjaču političku grupaciju u Evropskom parlamentu.

 “Očekujte punu podršku za sve aktivnosti Bošnjačke stranke, koje doprinose jačanju demokratskih procesa i i osnaživanju proevropskih snaga”, kazao je predsjednik EPP Donald Tusk.

Komesar Evropske komisije Johanes Han iskazao je zahvalnost predstavnicima BS za doprinos u izgradnji demokratskog ambijenta, osnaživanju institucija i procesa vladavine prava i slobode medija.

Predstavnici BS razgovarali su i sa poslanikom evropskog parlamenta Manfredom Veberom i drugim brojnim zvaničnicima EPP.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR