Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Brisel ne mijenja pravila"

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Portal RTCG

"Brisel ne mijenja pravila"

Pravila pregovora za zemlje koje su već u tom procesu neće se mijenjati, poručio je novi evropski komesar za proširenje Oliver Verhelji.

Težnja zemalja Zapadnog Balkana da se pridruže Evropskoj uniji, identična je sa željom Evrope da bude geografski kompletirana, kazao je predsjednik Evropskog Parlamenta na okruglom stolu, koji je u Briselu okupio predstavnike pet zemalja regiona.

Nema promjene pravila pregovaračkog procesa za zemlje koje su već počele pristupne pregovore, poruka je novog Evropskog komesara za proširenje Olivera Verheljija.

"Važno je da se pregovori koji su u toku ne počinju od početka, oni se moraju voditi po već dogovrenim pravilima. Pravila ne mogu mijenjati u toku igre. Moramo da učinimo da cjelopkupan poces bude kredibilan ne samo za zemlje članice već i za zemlje Zapadnog Balkana. Potrebni su vidljivi rezultati u oblasti vladavine prava i slobode medija. Politička debata mora se vratiti u Parlament. Takođe, potrebno je ojačati povjerenje u izborni proces", naveo je komesar EK za proširenje Oliver Verhelji.

Ostavi komentar

0/300