9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vukić: Prelazak u drugu partiju zbog primljenog poklona jasno sankcionisati

Politika

Comments 0

Vukić: Prelazak u drugu partiju zbog primljenog poklona jasno sankcionisati

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Prelazak odbornika ili poslanika u drugu partiju zbog primljenog poklona ili obećane koristi trebalo bi jasno sankcionisati krivičnim zakonikom jer odbornici i poslanici koji su prešli iz jedne u drugu partiju i omogućili da druga stranka ima većinu je jedan od najgorih vidova političke korupcije, kazao je sekretar Izvršnog odbora Glavnog odbora Socijalističke narodne partije Dragan Vukić.

Ukoliko je, smatra Vukić,  motiv glasanja odbornika i poslanika prelazak u drugu partiju, primanje poklona ili obećana druga korist onda bi takva radnja za sva lica koja učestvuju u tom postuku trebalo da bude na jasan način sankcionisana.

"Čak ni odredba Ustava Crne Gore da mandat pripada poslaniku, odnosno odborniku, ne može biti opravdanje za „prelijetanje“ vlasnika mandata iz jedne partije u drugu jer se na taj način obesmišljava održavanje izbora i izražavanje slobodne volje građana posredstvom istih", kazao je on.

Neophodna je, navodi Vukić, doći do izmjena krivičnog zakonika kako bismo obezbijedili krivično-pravnu zaštitu od trgovine mandatima jer u protivnom gubi se svaki smisao volje građana iskazane na izborima, posebno u onim skupštinama gdje u vlasti odlučuju jedan ili dva mandata.

"Moramo znati da se u izbornoj trci takmiče programi, a ne ljudi.Ljudi se mijenjaju, a programi ostaju isti", zaključio je Vukić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR