10 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nimanbegu: Za amandman nijesam dobio pozitivan signal ni vlasti ni opozicije

Politika

Comments 1

Nimanbegu: Za amandman nijesam dobio pozitivan signal ni vlasti ni opozicije

Izvor: Mina

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Predstavnik koalicije "Albanci odlučno" Genci Nimanbegu rekao je da ni od jednog političkog subjekta, ni vlasti, niti opozicije, nije dobio pozitivan signal da bi podržali amandman na izborni zakon, u kojem je tražio četiri garantovana mandata za Albance.

Nimanbegu je podnio amandman na Prijedlog zakona o izboru odbornika i poslanika, kojim je tražio da, u slučaju da nijedna od lista za izbor poslanika albanskog naroda u Crnoj Gori ne dobije tri odsto ukupnog broja važećih glasova u izbornoj jedinici, a pojedinačno dobiju najmanje 0,5 odsto vazećih glasova, stiču pravo na raspodjelu četiri poslanička mandata.

"Moj zahtjev se bazira na tome jer su lideri albanskih političkih partija 2015. godine uputili tadašnjem predsjedniku parlamenta takvu inicijativu. Na sastancima koje sam imao sa liderima albanskih partija tokom prošle godine, došli smo do stava da je garantovanje mandata najbolji način našeg zastupanja u Skupštini Crne Gore", kazao je Nimanbegu Pobjedi.

On nije bio potpisnik nijednog prijedloga iz seta izbornih zakona koji je bio na plenumu krajem godine, iako je bio član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Jedan od razloga je taj što nije naišao na podršku amandmanu koji je predložio početkom decembra.

"Nijesam bio potpisnik nijednog zakona koji je bio rezultat rada Odbora za izborne reforme, jer opozicija nije u tome učestvovala i to mi je bio dovoljan motiv da ne potpišem iako sam podržao neke od njih. Nijesam želio da potpišem ni zato jer za moj prijedlog nijesam dobio nikakav odgovor ni od pozicije, ni od opozicije u Odboru za izbornu reformu", rekao je Nimanbegu.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

maestro

Genci, precera ga legendo. Da su ti ovi drugi na vlast ne bi gledao ni to sto imas, zato sjedi i da ti je dobro !