7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
LP: Dačić bi prijetnjama i asimilacijom da upregne Crnogorce protiv Crne Gore

Politika

Comments 2

LP: Dačić bi prijetnjama i asimilacijom da upregne Crnogorce protiv Crne Gore

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Liberalna partija odbacuje i najoštrije osuđuje izjave ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića koje imaju prizvuke fašizma i velikodržavne mitomanije, saopšteno je iz te partije.

"Ovakve izjave i pozive na dijeljenje naroda na osnovu porijekla i poseban tretman određenih etničkih zajednica kojima se crta meta, morala bi da osudi i Evropska unija i Vlada Crne Gore. Mi razumijemo takvu svijest i razmišljanje bivšeg portparola Slobodana Miloševića, ali on mora da zna da, ako je on zarobljen u prošlosti, Crna Gora je daleko na putu modernih i naprednih naroda Evrope i svijeta, EU i NATO saveza.

Dačić u maniru nacističkog doktora Gebelsa kopa po krvnim zrncima ljudi u Srbiji tražeći da se svi koji su porijeklom Crnogorci izjašnjavaju o zakonu koji je donijet u Crnoj Gori, dakle u drugoj državi, naglašavjući da je „moralna obaveza“ svih koji su dobili srpsko državljanstvo da se na neki način oduže Srbiji i vjerovatno budu njeni „janjičari“ i jurišnici na svoju zemlju porijekla, po logici Dačića.

Ovakvi pokušaji pritiska na Crnogorce u Srbiji doveli su do neviđene asimilacije Crnogoraca u protekle tri decenije,koja nije zabilježena niđe u Evropi nakon drugog svjetskog rata, pa je njihov broj sa skoro 120.000 opao na samo 38000 sada,dok se broj Srba u Crnoj Gori istovremeno povećao sa 9% na 28% stanovništva. Postavlja se pitanje, ko ovđe govori neistine, ko je ugrožen a ko sprovodi nacionalističku politiku mržnje?

Ova situacija poznata je onima koji malo bolje poznaju noviju istoriju ovih prostora. Sličan tretman doživljavali su devedesetih godina u Srbiji i pripadnici Hrvatske i katoličke zajednice, nerijetko i u Crnoj Gori, kada je isti gospodin Dačić bio najviši funkcioner. Njihovim iseljavanjem i asimilacijom uspjeli su da svedu broj ovog naroda na minimum u Srbiji, očigledno da iste namjere Dačić i njegovi istomišljenici imaju i za Crnogorce u Srbiji", navodi se u saopštenju.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

CG1

Što zbori mali slobo,gade jedan srpski,ruke pod guzicu,tu ti je obraz. DA JE VJEČNA CRNA GORA!!!!!

Sivac

Ne bi rekao Dačić, ali Vučić je svakako to uspeo u Srbiji, upisivao je članove SNS u crnogorce i na taj način preuzeo vlast u nacionalnom savetu crnogoraca. U mojoj opštini Kula je tako bilo, sramota me je koga je sve upisivao u crnogorce. Sve ovo se jasno vidi i po itupanjima u javnost predstavnika nacionalnog saveta.