14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kolić DPS-u: Meni je brat mio, ma koje vjere bio

Politika

Comments 0

Kolić DPS-u: Meni je brat mio, ma koje vjere bio

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

''Uzalud su DPS-u nova, divljačka saopštenja i novi potpisnici kad im je svijest i dalje ona stara, nacionalistička, iz devedesetih godina prošlog vijeka. Ponovo vam se, kao i onda, od komšija priviđaju vukovi u jagnjećoj koži. Da li je to zbog još svježeg sjećanja na preživljenu traumu pojavljivanja Vuka Draškovića na vašem kongresu, to ja ne znam, ali sam uvjeren da takve deluzije nisu neuobičajena stvar imajući u vidu osjetljivo stanje u kojem ste se našli pošto, ovih dana, umjesto posvađane i zavađene Crne Gore, na koji efekat računali ste, vidite slogu, ljubav i zajedništvo jer su vas svi pročitali i znaju da se vaša svijest uopšte nije promijenila od, za vas, veselih devedesetih. Da jeste, znali biste da ja ne ložim Badnjake jer nisam ni pravoslavac, ni katolik. I dok vi ne ložite Badnjake na Badnji dan zato što, možda, na vas niko nije apelovao da to činite ili vam to nije u interesu, ja to ne činim jer sam Musliman, vjerom i nacijom''- naveo je u reagovanju član Demokratske Crne Gore Dženan Kolić.

Kako dodaje, DPS-u nije poznato ni to da su usvojili Zakon kojim vakufi u vlasništvu Islamske zajednice prelaze u vlasništvo države.

"Dženane, vrati se dok nije kasno"

''Olako ste se poigrali sa vjekovnom imovinom vjerskih zajednica. Zar nijeste znali da je vakufska imovina po šerijatskom pravu neprenosiva i neotuđiva? Ta imovina nije ostavljena Đukanovćima da njom raspolažu, već vjerskoj zajednici. Pokazali ste spremnost da prekrajate ne samo volju naroda i vjerskih zajednica, već i volju naših predaka, jer vam ništa nije sveto.

Svaki Musliman napamet zna Muhamedove poruke, od kojih jedna glasi: “Poslije vjerovanja u Allaha najvrednije djelo je ispoljavati ljubav prema ljudima". Zbog toga sam ja Musliman, a vi koji pišete nacionalističko-huškačka saopštenja iz kojih izvire zlo, primitivizam i razdor, samo ste gole šićardžije, a ne nikakve patriote, jer su patriote uvijek bili časni, pošteni, dostojanstveni ljudi svih vjera i nacija''- naveo je on u reagovanju.

''Muhamed je još rekao da su obaveze vjernika prema komšiji:

- ako se komšija razboli, da ga obiđe;
- ako komšija zatraži pomoć, da mu pomogne;
- ako je kod komšije kakvo veselje ili praznik, da ode i da mu čestita;
- ako komšiju kakva nesreća zadesi, da učestvuje u njegovom bolu;
- da svoju kuću ne podiže iznad njegove, kako mu ne bi zaklonio sunce i vjetar (čist zrak i vidik);

Ništa od ovoga ne znate, ni o Muhamedu, ni o Isusu Hristu, a pozivate me u vaše ratno-huškačke skute pune dolara, eura i rublji, dodao je on.

''Hvala, ali meni to ne treba. Meni je brat mio, ma koje vjere bio. Tome me je naučio moj Hazo, a vaš nekadašnji član organa DPS-a. To su riječi koje nikada neću zaboraviti, jer nema te ideologije i politike koja me može natjerati da zamrzim brata zbog šahovnice, komšiju zbog albanske kape, sugrađanina zbog crkve, rođaka zbog džamije... To je suluda, divljačka i primitivna politika koju nikada neću podržati i kojoj se nikad neću prikloniti.

Umjesto što me pozivate da se vratim u DPS, bolje bi vam bilo da i vi uvidite kakva je to divljačko-interesna grupacija i da je napustite, kao što sam je ja napustio. Zato vas, misleći na vaše dobro, pozivam: izađite iz DPS-a dok još imate odakle, jer srećom taj gusarski brod tone''- zaključio je Kolić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR