17 °

max 17 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

17° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Uspješna saradnja sa NATO odbrambenim koledžom"

Politika

Comments 0

"Uspješna saradnja sa NATO odbrambenim koledžom"

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Obrazovne institucije u okviru NATO-a zaposlenima u sektoru odbrane omogućavaju konstantno unaprjeđenje znanja i bolje razumijevanje strateških promjena u savremenom bezbjednosnom okruženju, ocijenio je generalni direktor Direktorata za politiku i planiranje odbrane, Ivica Ivanović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Ivanović je boravio u zvaničnoj posjeti NATO odbrambenom koledžu (NATO Defence College-NDC) u Rimu, gdje se sastao sa dekanom Koledža, Stivenom Marianom.

Ivanović je istakao da je u proteklom periodu ostvaren evidentan uspjeh u modernizaciji i profesionalizaciji Vojske Crne Gore (VCG) koja, kako je naveo, danas uživa visok stepen povjerenja naših partnera, ali i građana Crne Gore.

„Učešće u međunarodnim misijama i operacijama pokazalo je da je crnogorska Vojska dostigla visok nivo obučenosti i sposobnosti, što potvrđuju najbolje ocjene i pohvale za naš angažman“, kazao je Ivanović.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je tokom prethodne dvije godine članstva u Alijansi ostvarila značajan napredak i time pokazala da je pouzdan partner koji nastavlja odlučno da sprovodi politike NATO-a.

Ivanović je podsjetio da je u julu prošle godine zvanično okončan proces integracije nacionalnog u kolektivni sistem odbrane, što je, smatra on, rezultat posvećenog rada i sprovedenih sveobuhvatnih reformi.

„Crna Gora će nastaviti aktivnosti na planu jačanja odbrane i odvraćanja, kao i projektovanja stabilnosti, a neće zanemariti ni regionalnu odbrambenu saradnju, kao doprinos jačanju mira i stabilnosti, uz pružanje podrške integraciji zemalja regiona u evroatlantsku zajednicu“, naglasio je Ivanović.

Osvrnuvši se na nedavnu posjetu predstavnika NATO odbrambenog koledža Crnoj Gori, Mariano je zahvalio na izvanrednoj organizaciji, uz očekivanje da će se i u narednom periodu nastaviti sadržajna i uspješna saradnja.

„On je istakao da NATO koledž pruža raznovrstan program obuka i kurseva koji mogu biti od značaja za dalje unapređenje znanja zaposlenih u Ministarstvu odbrane i VCG“, kaže se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR