Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

DPS: Podržavamo državne organe da se odupru pokušajima narušavanja stabilnosti

| Postavio/la: Milena Aprcović

DPS: Podržavamo državne organe da se odupru pokušajima narušavanja stabilnosti

Sve one koji smatraju da su medijske manipulacije legitiman novinarski izraz, željeli bismo da podsjetimo da sloboda izražavanja ima svoja ograničenja propisana Ustavom, zakonom, profesionalnim kodeksom, javnim interesom i poštovanjem ljudskih prava, saopšteno je večeras iz Demokratske partije socijalista. 

"Intenzivna kampanja lansiranja lažnih vijesti i njihovog širenja, čime se uznemiravaju građani i pokušavaju izazvati panika i neredi, nema dodirne tačke sa informisanjem i pravom javnosti da zna.

To je vid specijalnog rata koji vode pojedini centri, preko osoba koje se sakrivaju iza novinarskih legitimacija, sa krajnjim ciljem destabilizacije države Crne Gore, širenja panike i ugrožavanja bezbjednosti građana.

Čudi da takozvana strukovna udruženja, nevladine organizacije i građanske partije, kao i sami novinari koji drže do svog digniteta, nijesu pravovremeno osudili intenzivno plasiranje lažnih vijesti, kako se to očekuje od odgovornih subjekata u društvu.

Posebno imajući u vidu da su neki od njih izvodili novinare pred tužioce i sudije kada su njihovi privatni ili partijski interesi bili ugroženi. DPS daje podršku državnim organima da se odupru svakoj vrsti pokušaja narušavanja stabilnosti i ugrožavanja sloboda i prava građana da budu pravovremeno, tačno i istinito informisani", navedeno je u saopštenju. 

Ostavi komentar

0/300