13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Darmanović primio u nastupnu posjetu ambasadora Holandije

Politika

Comments 0

Darmanović primio u nastupnu posjetu ambasadora Holandije

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Holandije u Crnoj Gori Žila Arnoa Bešora Plaga.

Kako je navedeno u saopšenju, Darmanović je poželio  uspješan mandat ambasadoru Plagu i izrazio uvjerenje da će njegovo naimenovanje doprinijeti intenziviranju političkog dijaloga i sveukupne saradnje sa Kraljevinom Holandijom.

Tome će, kako je istakao šef crnogorske diplomatije, dodatan podstrek pružiti i planirano otvaranje Ambasade Crne Gore u Hagu.

Ambasador Plaga je zahvalio na srdačnoj dobrodošlici, navodeći da će u fokusu njegovog mandata biti jačanje saradnje dvije države u oblastima od obostranog interesa. 

''Tokom sastanka, bilo je riječi o aktuelnim dešavanjima u EU, te na toj liniji naglašen značaj vrednovanja zemalja kandidata prema individualnim zaslugama. Ambasador Holandije je kazao da je Crna Gora i geografski dio Evrope, te da se pregovarački proces nastavlja. U tom kontekstu, pohvaljena je ekspertska pomoć Holandije u reformskim aktivnostima Crne Gore. Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o aktuelnim zbivanjima na unutrašnjem i regionalnom planu''-zaključeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR