17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Darmanović sa ambasadorima EU i NATO: CG sa partnerima da se suprotstavi hibridnim napadima

Politika

Comments 4

Darmanović sa ambasadorima EU i NATO: CG sa partnerima da se suprotstavi hibridnim napadima

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović sastao se danas sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije i NATO i šefom Delegacije EU u Podgorici.

Tom prilikom, kako je saopšteno nakon sastana, Darmanović je informisao diplomatski kor o dešavanjima koja su uslijedila nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

U tom kontekstu, šef crnogorske diplomatije je posebno ukazao na činjenicu da su tokom ''orkestrirane kampanje koja se vodi protiv Crne Gore prepoznati brojni elementi hibridnog ratovanja, pri čemu je podsjetio i na dešavanja tokom parlamentarnih izbora 2016.''

''Crna Gora je svjesna ovih hibridnih prijetnji i kao članica NATO je dužna da im se suprotstavi'' - istakao je Darmanović, pozivajući na saradnju sa EU i NATO u cilju jačanja otpornosti na izazove koji dolaze od trećih aktera.

Konstatovan je i visok stepen razumijevanja među saveznicima i partnerima za aktuelnu situaciju, kao i za crnogorsku vanjsku politiku u cjelini.

Govoreći o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja, šef crnogorske diplomatije je podsjetio da je Venecijanska komisija Savjeta Evrope ocijenila ovaj zakon kao korak naprijed ka modernizaciji zakonskog okvira za uređenje statusa vjerskih zajednica.

On je posebno ukazao na činjenicu da su u njegovoj izradi primijenjeni najviši međunarodni standardi, što je rezultiralo usvajanjem liberalnog zakona koji građanima Crne Gore garantuje slobodu vjeroispovijesti ili uvjerenja jednaku za sve.

''SPC je jedini akter koji se suprotstavio usvajanju ovog zakona, ali postoji spremnost Vlade na dijalog'' - zaključio je Darmanović. 

On je sa ambasadorima zemalja EU i NATO razmijenio mišljenja i o drugim temama od važnosti kako na unutrašnjem, tako i na vanjskopolitičkom planu.

 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Posmatrac

Nadajmo se da ce u Crnoj Gori biti sacuvano ono najdragocjenije za sve njene gradjane - MIR!

Trla Baba lan

Trla Baba lan da joj proodje dan !

Bodin

Treba što više intezivirati razgovore sa saveznicima, jer četnička srbadija ne miruje. Vrijeme je jednom za vazda da shvate da je Montenegro vjecan. Postojao ja na kartama od prije 300 godina postojaće i u narednih 300. Što prije to shvate biće im lakše.