Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vlada reagovala na Amfilohijevu izjavu: Vlada se bira na izborima, a ne na litijama

| Postavio/la: Marija Mitrović

Vlada reagovala na Amfilohijevu izjavu: Vlada se bira na izborima, a ne na litijama

Mitropolit Amfilohije izjavio je pred crnogorskim građanima i vjerujućim narodom u Tivtu da Vladu treba srušiti ako ne povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Tim povodom, oglasila se Vlada Crne Gore.

"Podsjećamo Mitropolita da se Vlada bira u Parlamentu voljom predstavnika naroda izabranih na demokratskim izborima.

A posebno da se nijedna Vlada nije bilrala niti će biti rušena na litijama, bilo kojim povodom!

Ustavom je to zabranjeno, a djelovanje crkve odvojeno od države, pa će i Vlada i svi državni organi odlučno stojati na poziciji odbrane Ustava i zakona, i na njima zasnovanog poretka", navedeno je iz Vlade.

Nijedan zakon pa makar ne bio ni odličan ni vrlo dobar, kako je saopšteno iz Vlade, ne uvodi bezakonje nego red i poredak u nekoj oblasti društvenog života.

"Stoga još jednom podsjećamo i građane, i vjernike, i sveštenstvo - da upravo riječ Božija zapovijeda da se vjernik moli za vlast u onom mjestu gdje živi da bi zbog opšteg dobra i njemu bilo dobro. Po pravoslavnom učenju - ko se protivi zakonu, protivi se i Božjem poretku.

Na kraju, žalimo što i ovom izjavom Mitropolit još jednom pokazuje da se ne drži Ustava, već neodržive pozicije da je crkva iznad Države iako je Crna Gora demokratska i sekularna država.

A za očekivati je da bude vjerski poglavar kojeg upravo ova Vlada drži za svog legitimnog sagovornika.

Dakle, ostajemo posvećeni dijalogu sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom u cilju punog razumijevanja Zakona, njegove bolje implementacije i stvaranja uslova za potpisivanje temeljnog ugovora.

Najmanje toliko očekujemo i od mitropolita Amfilohija", saopštili su iz Vlade.

Komentari

Ostavi komentar

0/300