11 °

max 14 ° / min 5 °

Četvrtak

27.02.

14° / 5°

Petak

28.02.

12° / 4°

Subota

29.02.

12° / 0°

Nedjelja

01.03.

12° / 4°

Ponedjeljak

02.03.

16° / 11°

Utorak

03.03.

14° / 12°

Srijeda

04.03.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković sa Piculom: Crna Gora nema alternativu za EU

Politika

Comments 1

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Marković sa Piculom: Crna Gora nema alternativu za EU

Crna Gora nema alternativu kada su u pitanju evropske integracije, a na tom putu ima podršku Evropskog parlamenta, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i poslanika Evropskog parlamenta i stalnog izvjestioca za Crnu Goru Tonina Picule, saopšteno je iz Vlade.

„Drago mi je da će Crna Gora imati priliku da sarađuje sa čovjekom koji dobro poznaje region i prilike u našim državama i koji razumije značaj politike proširenja, ne samo u kontekstu stabilnosti već i sveukupnog napretka“, kazao je predsjednik Vlade.

Marković je istakao da naša država želi da bude članica Unije kad bude spremna za to jer želi da u EU bude nova vrijednost i kvalitet, a ne problem. Fokus Crne Gore je, dodao je on, na daljim reformama i mjerljivim rezultatima u oblasti vladavine prava. Sagovornici su se saglasili da je puna funkcionalnost parlamenta i političkog sistema važna za dalji napredak države i društva na putu ka EU, te da je poseban značaj političkog konsenzusa i dijaloga kada je u pitanju proces evropskih integracija i sprovođenje reformi.

Poslanik EP Picula je kazao da treba poštovati rezultate koje je Crna Gora ostvarila, ali i da je pred njom dosta posla koje treba uraditi do punopravnog članstva u Uniju. On je dodao da je Crna Gora puno uradila, te da će Evropski parlament i druge evropske institucije, kroz partnerski odnos koji imamo, dalje pomagati našoj državi, saopšteno je iz Vlade.

Na sastanku je ocijenjeno da je važno za građane obezbijediti bolji život, a Marković je u tom kontekstu govorio o oporavku naših javnih finansija, snažnom ekonomskom rastu i uslovima za kvalitetniji život.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Momčilo,Vrulja

Branićemo ovih dana, Crnu Goru od dušmana !