16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Susret u Jerusalimu: Đukanović i Vučić saglasni da treba smiriti tenzije

Politika

Comments 2

Susret u Jerusalimu: Đukanović i Vučić saglasni da treba smiriti tenzije

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović imao je sinoć u Jerusalimu razgovor sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Kako je navedeno, dva predsjednika su se sreli na svečanoj večeri u čast Petog svjetskog foruma o Holokaustu „Sjećanje na Holokaust-borba protiv antisemitizma", koju je priredio izraelski predsjednik Reuven Rivlin za oko četrdesetak svjetskih lidera.

"Glavna tema je očekivano bila nedavno usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti u crnogorskom parlamentu, kojim se, kako je ponovio Đukanović, u duhu evropskih standarda u našem građanskom društvu reguliše ova materija, zamjenjujući pravni akt od prije gotovo pola vijeka.

Konstatovano je da su pozicije dvojice predsjednika po ovom pitanju veoma udaljene, i da nema zajedničkog stava, što ne znači da ne treba nastaviti razgovore i o ovoj temi, kao i o svim drugim koje su bitne za međusobne odnose.

Razgovor je bio veoma otvoren, civilizovan i konstruktivan, kako i dolikuje liderima bliskih država kao što su Srbija i Crna Gora, iako su teške teme bile na dnevnom redu", piše u saopštenju.

Kako su saopštili, Đukanović i Vučić su saglasni da treba učiniti dodatne napore obje strane da se spuste tenzije i ne dozvoli antagoniziranje među našim narodima i zemljama, koje između ostalog povezuju i zajednički evropski ciljevi.

O tome je posebno bilo riječi, u kontekstu obaveza iz pregovaračkog procesa sa EU i zajedničkog djelovanja prema Briselu, kao i regionalnih inicijativa za bolje povezivanje, u interesu svih zemalja regiona i bržeg napretka u procesu evropskih integracija.

"Predsjednik Đukanović je na večeri imao i kraće susrete sa nizom drugih visokih zvaničnika. Pored domaćina predsjednika Rivlina, Đukanović se sreo i pozdravio sa premijerom Netanjahu, svim liderima iz regiona, kao i predsjednicima Portugala Maresolom Rebelom de Sousom, Njemačke Frankom Valterom Štajnamajerom, Kipra Nikosom Anastasiadesom, Bugarske Rumenom Radevim, Grčke Prokopisom Pavlopulosom, Jermenije Armenom Satkisianom i predsjednicom Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi", piše u saopštenju.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

ja

uopšte ne očekujem da Đukanović, a pogotovo njegovi saradnici, mogu iskreno raditi na jačanju i veličanju nacionalne svijesti crnogoraca. niti očekujem, iako nijesam vjernik, da će išta čvrsto raditi da ojačaju CPC. očekujem izdaju, svjesnu ili ne ne znam.

Ja

"Konstatovano je da su pozicije dvojice predsjednika po ovom pitanju veoma udaljene, i da nema zajedničkog stava" Što tu nije jasno Vučiću??! Crkva je okupirana bila do sad i zarađivao se novac. Sad se to ukida. Vraća se državi. Vrijeme da se povrati naša crkva. Ne znači da je tvoja imovina.