14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Petnjica: Očigledno je da se manipuliše vjerskim osjećanjima

Politika

Comments 0

DPS Petnjica: Očigledno je da se manipuliše vjerskim osjećanjima

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Opštinski odbor DPS Petnjica večeras je održao sjednicu u proširenom sastavu, na kojoj se razgovaralo o usvojenim zaključcima na VIII Kongresu Demokratske partije socijalista Crne Gore, realizaciji izbornog programa partije u Opštini, planovima za 2020. godinu, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, saopšteno je iz stranke. 

"Konstatovano je da je prethodna godina bila veoma uspješna sa aspekta realizacije izbornog programa, jer je završen značajan broj planiranih investicija ili je njihova realizacija pri kraju, zahvaljujući naporima lokalne samouprave uz konstantnu podršku Vlade Crne Gore. Iskazano je očekivanje da će se i u ovoj godini nastaviti sa uspješnom realizacijom našeg izbornog programa na dobrobit svih građana Petnjice", navedeno je u saopštenju. 

Kako se dalje navodi, na sjednici je bilo riječi i o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti i različitim tumačenjima koja stvaraju konfuziju u javnosti.

"Zaključeno je da se ovim zakonom svim građanima garantuje sloboda vjeroispovijesti, te da je očigledno da se manipuliše vjerskim osjećanjima u cilju politizacije ovog pitanja u izbornoj godini.

Na sjednici su takođe upućene snažne poruke podrške državnim organima koji su pokazali svoju odlučnost u namjeri da se sačuva multietnički sklad i jedinstvo po čemu je Crna Gora prepoznatljiva, kao i podrška dijalogu između Vlade Crne Gore sa vjerskim zajednicama koji je poželjan način za rješavanje ovog pitanja.

Na večerašnjoj sjednici je zaključeno da će Petnjičani kao i uvijek do sada nastaviti da njeguju međuvjerski sklad i snažno doprinositi jačanju građanske i demokratske Crne Gore", navode iz DPS-a. 

Sjednici su pored predsjednika Opštinskog odbora DPS Mehmeda Adrovića i predsjednika Opštine Samira Agovića, prisustvovali i koordinatori ispred Predsjedništva Suad Numanović i Izvršnog odbora Mersudin Dautović. Sjednici je prisustvovao veliki broj članova i simpatizera partije, zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR