9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Reagovanje Opštine Tivat na tvrdnje Crnogorske: Investicije su lako provjerljive

Politika

Comments 1

Reagovanje Opštine Tivat na tvrdnje Crnogorske: Investicije su lako provjerljive

Autor: Antena M

  • Viber

Opština Tivat reagovala je na navode Crnogorske partije i saopštila da je finansijski sistem vrlo stabilan, realizacija kapitalnog budžeta je u protekloj godini bila na nivou od 63 %, što je najveći procenat do sada, a Tivat je i zvanično grad sa najboljim standardom u Crnoj Gori.

"To su rezultati koji „žuljaju“ malu lokalnu partiju i njenog vođu megalomanskih ambicija i pravi uzrok njegovih javnih istupa. Očekivali smo to – kad god se usvaja godišnji izvještaj o radu, Božović ne može da istrpi.

Da nije isuviše važna tema, ne bi uopšte zasluživalo raspravu sa dojučerašnjim opštinskim službenikom, ali neistinite informacije i politički populizam koji stoji iza njih, te pokušaj pridavanja sebi nekog značaja, zaslužuju da budu raskrinkani. Prijetnje „krivičnim prijavama“ i „glavnim rundama“, ni ne zaslužuju trenutno pominjanje. Za sada.

Dakle, na žalost partijica i njihovih „lidera“, podatak da Opština Tivat ima sredstva u Atlas banci, poznat je još od ranije - budući da je saopšten putem medija prije više od godinu. Žao nam je što fikcija gospodina Božovića ne odgovara realnosti, ali činjenice su neprikosnovene. Niti su Božović i Crnogorska „otkrili“ i „raskrinkali“ bilo kakvu „aferu“, niti, u ovom slučaju, mjesta „aferi“ ima. On je „otkrio“ da je Opština deponent u Atlas banci nakon što je to većina crnogorskih medija objavila, i to, kroz informaciju koju je plasirala sama Opština. I postoje podaci o tome", navode iz te lokalne samouprave.

Dodaju da su investicije lako provjerljive.

"U Tivtu je u proteklih 12 mjeseci realizovano više od 40 projekata ukupno vrijednih oko deset miliona eura.

Pokrenuti su neki od najznačajnijih projekata za Tivat, poput izgradnje Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, izgradnja kružnih tokova za glavni bulevar, izgradnja moderne saobraćajnice MR1, betoniranja, rekonstrukcije i sanacije lokalnih puteva, završetak rekonstrukcije i adaptacije ustanova kulture, saobraćajnica Gornje Seljanovo, rezervoar za vodu u Gradiošnici i mnogi drugi projekti. Vidna ulaganja u sportsku infrastrukturu, biće nastavljena i sportskim kompleksom na Župi, čime će Tivat, uz postojeće rekonstrukcije terena u Velikom parku i FK Arsenal, moći da ponudi sportsku infrastrukturu za takmičenja i rekreaciju najvećih sportskih timova na zavidnom nivou", navode iz Opštine Tivat.

Božović: Crnogorska je bila u pravu

Potpredsjednik Crnogorske Goran Božović poručio je da je predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac nakon godinu dana priznao da je Crnogorska bila u pravu kada je hrabro javno istupila sa prognozom da će Atlas banka otići u stečaj, te da će Opština Tivat izgubiti 2 miliona eura, u tom trenutku blokiranih sredstava u Atlas banci, dok je guverner Centralne banke Crne Gore perfidno uvjeravao javnost da će Atlas banka opstati.

“Tada je Kusovac blijedo uvjeravao javnost da je sve u najboljem redu, da je opština likvidna i da će sačuvati navedena sredstva, nevješto pokušavajući degradirati našu stručnost. Potvrdu ispravnosti naše analize smo dobili uvođenjem stečaja u Atlas banku, a juče su Tivćani dobili priznanje Kusovca da su ta sredstva izgubljena! Pozivali smo medijski u nekoliko navrata tužilaštvo, kao i unutrašnju reviziju da ispitaju krajnje nedomaćinski odnos prema tolikom iznosu javnih sredstava, ali kao i većina zarobljenih institucija, oni ne opravdavaju svrhu svoga postojanja, pa ni novac kojim ih mi plaćamo da bi radili svoj posao. Ali vrlo brzo će se promijeniti ta situacija. Zar stvarno mislite da ćete se izvući bez posljedica za krađe stoljeća u Tivtu? A da li misle i ostali koji su Vam "držali vreću", otovrenih očiju ili žmureći, da će proći bez posljedica?”, naveo je Božović.

Božović ističe da su u Crnogorskoj zadovoljni što opozicioni odbornici reaguju na njihova saopštenja.

"Naročito mi je drago što opozicioni odbornici koriste informacije koje otkrivamo javnosti kao što su beskrajna nezakonita partijska zapošljavanja i gubitak 2 miliona eura stečajem Atlas banke. To je potvrda našeg predanog i kvalitetnog djelovanja u pravcu razotkrivanja nepočinstava ove loše vlasti. Vjerujem da ćemo uz podršku ostatka opozicije, nakon izbora preuzeti odgovornost za bolju budućnost ovog grada, i poslati neodgovornu vlast u političku prošlost. Odgovorne pojedince za pričinjenu štetu poslaćemo u zatvor, a od njihove imovine koju su stekli nezakonitim radnjama obeštetiće se Opština, makar djelimično, pa Kusovac neće imati potrebu da lažira podatke u svom imovinskom kartonu, kao što inače radi”, naveo je Božović.



Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Prtar

Vratite Bozovica u DPS! On Vam je novi Vladimir! Politiku je sveo na licni rat sa bivsim partijskim drugovima... Trocifreni broj glasaca na izborima je nemoguca misija!