9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Vojsku CG neće pokolebati ni SPC, ni srpski tabloidi, kao perjanice velikosrpskog projekta u regionu"

Politika

Comments 1

"Vojsku CG neće pokolebati ni SPC, ni srpski tabloidi, kao perjanice velikosrpskog projekta u regionu"

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Po svojoj oprobanoj matrici, 'Novosti' uzaludno pokušavaju da u spiralu laži uvuku i Vojsku Crne Gore, instituciju od najvećeg povjerenja u našoj zemlji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane, nakon što je taj medij objavio tekst pod naslovom " I vojsku pripremaju za izlazak na ulice? Zabrinjavajuće instrukcije vojnog vrha Crne Gore pripadnicima oružanih snaga povodom litija", a koji su prenijeli pojedini mediji iz regiona. 

"Zato smo prinuđeni da reagujemo, iako znamo da je to kao da biješ prutom po vodi. Vojska Crne Gore izvršava svoju ulogu u skladu sa Ustavom i zakonima svoje zemlje i u tome je neće pokolebati ni SPC, ni srpski tabloidi, kao perjanice velikosrpskog projekta u regionu".

Sve što su do sada napisali, a tiče se Crne Gore je neistina, poručuju iz Ministasrtva odbrane Crne Gore. 

"Oni to dobro znaju, ali tekstovima, kao što je ovaj pod naslovom  “I vojsku pripremaju za izlazak na ulice”, misle da mogu podići već vidno splaslu energiju političkih protesta zvanih ''litije'' u organizaciji SPC.Podsjećamo da je taj tabloid neslavnu titulu najvećeg širitelja neistine u regionu dobio 1993. godine, objavljivanjem čuvene slike Uroša Predića "Na majčinom grobu" nastale prije više od 130 godina. Tada su je predstavili kao fotografiju na kojoj je, navodno, srpsko ratno siroče iz BiH, što je bio jadan pokušaj ilustracije stradanja djece. Ili sta reci za  fotografiju iz  2000. godine u Crnoj Gori, tačnije u Beranama samitinga  podrške Slobodanu Miloševiću. Koristimo priliku da obavijestimo, ne samo Novosti, nego sve srpske tabloide da ne mogu uznemiriti javnost u Crnoj Gori. Građani Crne Gore su vas poodavno pročitali. I ovo pitanje znaćemo da riješimo na miran, evropski način".

Crna Gora ima sve potencijale za to, kao i poluge da očuva stabilnost i bezbjednost države i svojih građana, zaključeno je u saopštenju Ministarstva. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Jocko

I pokloni domaci izdajnicki tabloid...Podrska za ministra!