10 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crna Gora dobila još jednu partiju

Politika

Comments 2

Crna Gora dobila još jednu partiju

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Crna Gora je dobila još jednu partiju, Pravu Crnu Goru, na čijem je čelu Marko Milačić.

On je jutros Ministartsvu javne uprave predao potrebnu dokumentaciju za osnivanje političke partije.

“Prava Crna Gora će biti mnogo više od partije, ja sam najdublje ubijeđen, znam, ovo što smo započeli je važan društveni projekat i proces, ovo je pionirski poduhvat tranzicije jedne velike, vjekovne ideje na novu generaciju političara. Došlo je vrijeme da nova, čista, stručna i neistrošena lica preuzmu baklju i nastave političku lozu Petrovića i Marka Miljanova. Došlo je vrijeme za moderni patriotizam i civilizovano rodoljublje. Duh predaka za 21. vijek”, kazao je Milačić.

Objašnajva i zašto se partija tako zove.

“Zvaćemo se Prava Crna Gora jer ne pristajemo na ovakvu Crnu Goru kakva je danas, dominantno lažnu i falsifikovanu. Ne pristajemo na kriminalizovanu Crnu Goru nesmjenjive vlasti. Ne pristajemo na zemlju ogromne nezaposlenosti. Ne pristajemo na državu u kojoj se siluje većinski identitet i razdvaja jedan isti, pravoslavni narod. Ne pristajemo na Crnu Goru u kojoj se planski uništava jezik. Ne pristajemo na Crnu Goru u kojoj se sisitemstski cijepa kanonska crkva. Ne pristajemo na anti-srpsku i anti-rusku Crnu Goru. Ne pristajemo na zemlju u kojoj se manjine osjećaju zapostavljene i marginalizovane. To nije demokratija, to nije Prava Crna Gora”, naveo je on.

Crna Gora, ističe on, mora da se vrati sebi.

“Da ponovo postane Prava Crna Gora. Pristojna, ponosna i hrabra, okrenuta pravim vrijednostima i vjekovnim pravim prijateljima, i u ova moderna vremena. Moramo se okrenuti stvaranju novih radnih mjesta. Boljoj zdravstvenoj zaštiti i boljem obrazovanju. Moramo ličnim primjerom pokazati da želimo iskreno da se borimo protiv korupcije i kriminala. Nijedna stranka u tom poslu ne može uspjeti bez podrške građana. Pravu Crnu Goru možemo napraviti samo skupa. Ovo je zajednički posao”, poručuje Milačić.

Na unutrašnjem planu zalagaće se, kaže, za demokratizaciju i de-kriminalizaciju.

“Na spoljnom planu za prijateljske odnose sa svima, ali bratske sa Srbijom i Rusijom, što nam nalažu nacionalni intresi i vjekovna tradicija”, istakao je Milačić.

U ekonomiji će se boriti za okretanje domaćim faktorima razvoja i za pošten i fer odnos prema svim investicijama, i sa Istoka, i sa Zapada.

“Snažno ćemo pokazati da je neophodno boriti se i za ekonomski prosperitet, ali, istovremeno, i za očuvanje tradicije i duhovnosti. Pred nama je velika borba za odbranu i novčanika, i Njegoša. Jedno bez drugog – ekonomski prosperitet, bez očuvanja bića ovog naroda – jeste sterilna i opasna politika. Borićemo se za zdravu porodicu i to će biti jedna od naših najvažnijih politika. Prava Crna Gora stvaraće Crnu Goru rada, znanja i duhovnosti”, kazao je on.

Jasno poručuje – voli Crnu Goru.

” Svaki njen dio. Zato želimo da joj vratimo nadu. Mladima šansu za uspjeh, a starijima pristojnu starost. Želimo da pokažemo da postoji svjetlo, da postoji iskra, da je vrijeme za novu generaciju političara: koji će imati i znanje, i petlju, i duh, ali koji se neće odricati svog bića. Naš primarni zadatak, možda zvuči kao utopija, ali to nije: da pomognemo građanima Crne Gore da ostvare svoje snove i da im vratimo nadu da je Prava Crna Gora moguća i dostižna. Daćemo svaki atom svoje snage za taj sveti cilj”, zaključio je Milačić.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Jovan

Jos jedan pseudopolititicar, jos jedan lidercic, jos jedna partija finansirana od strane druge drzave, jos jedan nasrtaj na mentalno zdravlje normalnih građana Crne Gore.