14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prava Crna Gora predala listu za izbore u Podgorici

Politika

Comments 0

Prava Crna Gora predala listu za izbore u Podgorici

Izvor: Mina

Autor: Bojana Komnenić

  • Viber

Prava Crna Gora predala je danas listu za izbore u Podgorici na čijem je čelu Vladislav Dajković.

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da su odlučili da samostalno izađu na izbore u Podgorici i Baru u gradovima u kojima su prema glasovima sa predsjedničkih izbora prešli cenzus i osvojili solidan rezultat.

Milačić je rekao da je U Podgorici smo za samo par mjeseci rada partija osvojila skoro četiri hiljade glasova što je rezultat koji ohrabruje i koji loklalnim izborima planiraju značajno da uvećaju i budu činioci buduće vlasti.

On je naveo da je Prava odlučila da samostalno izađe na izbore jer ne žele da budu dio zaraćenih opozicionih strana, "dio ovog nezrelog rata u okviru opozicije".

"To je na štetu cjelokupne opozicije, to nije pametno za proces demokratizacije i zato ne želimo da budemo dio toga. Stvaramo čistu političku ponudu, ponudu koja će biti konstruktivan partner u opozicionom djelovanju, ali sigurno neće prihvatiti ovakvu opozicionu neozbiljnost", rekao je Milačić.

On je pozvao opozicione kolege da prestanu sa međusobnim napadanjima i da se skupa, iako u više kolona, fokusiraju na one koji su nam jedini politički neprijatelj, a to je DPS.

"Treći razlog zašto idemo samostalno jeste taj što stvaramo ozbiljnu političku snagu i to ćemo raditi u godinama pred nama, i ne želimo da se sakrivamo iza koalicija, naročito ne neprincipijelnih", kazao je Milačić.

On je poručio da je cilj Prave da od Podgorice stvori jednu pravu, istinsku porodicu, grad-porodicu kakva je nekada bila, u kojoj će ljudi živjeti jedni sa drugima, a ne samo jedni pored drugih.

"Naravno da ćemo kao ozbiljna politička partija ponuditi rješenja koja se tiču infrastrukture u glavnom gradu, problema u saobraćaju, bavićemo se korupcionaškim aferama, ali ono što je mnogo važnije i što je na mnogo većem udaru u Podgorici jesu - ljudi", rekao je Milačić.

On je kazao da će, imajući u vidu važnost ovih izbora lično, kao predsjednik Prave Crne Gore, voditi kampanju.

"Prvi na listi za Podgoricu biće magistar Vladislav Dajković, dokazani opozicioni borac, mlad, stručan i hrabar čovjek koji se vratio sa školovanja u Meksiku, gdje je boravio kao stipendista meksičke vlade, vratio u Crnu Goru, kako bi skupa stvarali pristojno i zdravo društvo", kazao je Milačić.

On je rekao da je drugi na listi Veljko Kolaković, mlad čovjek koji govori pet jezika, magistar francuskog univerziteta, koji je živio i studirao u nekoliko evropksih zemalja, iz ugledne porodice.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR