13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Riješena kriza u Budvi: Crnogorska danas postaje dio vlasti

Politika

Comments 14

Riješena kriza u Budvi: Crnogorska danas postaje dio vlasti

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Opštinski odbor Crnogorske odlučio je većinom glasova da ta stranka postane dio vlasti u Budvi. Sjednica budvanskog odbora Crnogorske održana je sinoć.

Sjednica SO Budva zakazana je za danas, tri dana prije isteka roka koji je budvanskoj vlasti dala Vlada da riješi krizu u tom gradu.

Prema saznanjima Antene M, Sporazumom o postizbornoj saradnji koalicije predvođene Demokratskom i DF sa Crnogorskom, dogovoreno je da se svi lokalni funkcioneri ubuduće klone komentara i učešća u događajima koji bi mogli da izazovu nacionalne i vjerske omraze. Takođe, lokalna vlast obavezala se da u potpunosti sarađuje sa državnim organima i da poštuje zakone i Ustav Crne Gore.

Izvor Antene M kaže da bi na prvoj sjednici budvanskog parlamenta, za potpredsjednika opštine trebalo da bude izglasan kandidat Crnogorske. Navodno, Crnogorskoj treba da pripadne mjesto predsjednika IO Turističke organizacije, jedno sekretarsko i nekoliko mjesta načelnika u lokalnoj upravi.

Ne zna se šta je bilo sa nagoviještenim zahtjevima Crnogorske u vezi sa bilbordima i predstojećim manifestacijama povodom 100 godina od oslobođenja Budve? Upravo su ta pitanja navukla lavinu negativnih komentara na račun te stranke, već na pomen moguće saradnje sa DF, Demokratama i ostalim subjektima koji tvore vlast u Budvi i dopuštaju svakovrsne anticrnogorske ispade u tom gradu.

Ovom odlukom Crnogorske stavljena je tačka, barem na neko vrijeme, na višemjesečnu krizu vlasti u prijestonici crnogorskog turizma, ali i na spekulacije o formiranju nove skupštinske većine od DPS, Crnogorske i SD, uz podršku nezavisnog odbornika Stevana Džakovića.

Komentari (14)

POŠALJI KOMENTAR

Momčilo, Vrulja

Bijedno i sramotno ! Jedno veliko pih...

Misko

"Crnogorska" je trojanski konj SPC i neprijatelja Crne Gore,isto ka bivsi Liberali.Sa ovim cinom su ga ugasili.Stranka za jednokratnu upotrebu ka kon.om,uzas!