Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Više od 20 auto-kompanija otkazalo učešće na sajmu u Frankfurtu

| Postavio/la: Ana Ašanin | Izvor: RTS

Više od 20 auto-kompanija otkazalo učešće na sajmu u Frankfurtu Foto:Screenshot

Frankfurtski sajam automobila će ove godine biti siromašniji. Na njemu ne učestvuju dvadeset i dvije auto-kompanije. Nastupe su otkazali najveći, većinom Francuzi, ali i Japanci, što govori da se nešto mijenja i u marketingu prodaje automobila.

U Frankfurt ne dolaze „Volvo“, „Rols-rojs“, „Aston Martin“, „Nisan“, „Reno“, „Dačija“, „Micubiši“, kao i marke „Dženeral motorsa“, „Ševrolet“ i „Kadilak“.

„Tojota“, „Mazda“, „Suzuki“ i „Subaru“ takođe neće biti na sajmu. U Frankfurtu neće biti ni „Pežoa“, „Sitroena“ i „DS-a“. I te marke su odabrale drugačije oblike predstavljanja, ali „Opel“ iz iste grupacije „PSA“, s obzirom na to da se još smatra domaćom markom, odlučio je da bude u Frankfurtu.

„Moramo, kao njemački brend nastupiti pred domaćom publikom. Na primjer, prošle godine nijesmo bili u Parizu, ali su djelovi naše grupacije 'Pežo' i 'Sitroen' bili zastupljeni“, kaže Peter Seic iz kompanije „Opel“.

Ni „Fiat“ sa svojim markama „Fiat“, „Krajsler“, „Alfa Romeo“, „Džip“ i „Abart“ neće stići u Frankfurt.

Sajam će morati, zbog svoje budućnosti, u potpunosti da promijeni koncept. Nove tehnologije, autonomna vožnja i elektromobili, zamijeniće do sada popularne brendove.

„U budućnosti neće izlagati samo etablirani proizvođači i dobavljači, već i dobro poznate IT i tehnološke kompanije. Prelazimo s tradicionalne izložbe prema dinamičkom događaju“, rekao je Bernard Mates iz Udruženja automobilske industrije Njemačke.

Po svemu sudeći, veliki sajmovi biće zamijenjeni internet prezentacijama, tako da će sudbina Pariskog i Frakfurtskog sajma, kao najvećih manifestacija ovoga tipa u svijetu, biti veoma neizvesna, kažu upućeni.

Međutim, veliki proizvođači imaju veoma jednostavnu računicu. Prodaja i profit ne obezbjeđuju sredstva za sajmove, mijenja se i tehnologija a mnogi, ako ne nađu način da uštede, mogu i da se ugase.

Milionske uštede, ako se ne ode na sajam, omogućavaju da se novac investira u nešto isplativije.

Ostavi komentar

0/300