13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Porše zainteresovan da gradi svoj centar u Hrvatskoj

Auto

Comments 0

Porše zainteresovan da gradi svoj centar u Hrvatskoj

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Jedan od najpoznatijih svjetskih proizvođača automobila, njemački Porše planira da na automotodrumu Grobnik otvori svoj "On Track“ centar za Evropu.

''Grobnik i Platak, lokalitete u Rijeci kao i Opatiji, posjetila je brojna delegacija Poršea. Prvenstveno je tu riječ o njegovim čelnicima iz ogranka za centralnu i istočnu Evropu. U njihovom društvu bili su i direktori, menadžeri i rukovodioci iz Zagreba'' - rekao je Vladimir Vujnović, portparol Automotodroma, piše Novi list.

Koliko god mogući dolazak Poršea jako je zagolicao maštu poklonika automobilizma, ali i svih drugih građana čija je želja da taj sportski objekat konačno "prodiše punim plućima“ od čega bi koristi imala šira zajednica, na Grobniku je i bez slavnih Njemaca nevjerovatno – prometno, prenosi B92.

''Zahvaljujući novom asfaltu sve je više zainteresovanih poslovnih partnera iz Italije, Austrije, Njemačke, Švajcarske koji žele da rezervišu stazu za svoje potrebe u 2019. i 2020. Pista i prateći sadržaji su praktično rasprodati za sve vikende 2019, a odlična je situacija i sa rezervacijama za 2020.'' - naglašava Robert Žiković, zadužen za dogovaranje termina korišćenja Automotodroma.

Veseli što se za korišćenje kapaciteta "Grobnika“ zanimaju najuglednije svjetske kompanije koje se bave proizvodnjom automobila, kao i komponenti namenjenih automobilizmu. Konkretno, svoje su upite za detaljnije razgovore uputili BMW, Mercedes, KTM, Akrapovič, Rimac i Pirelli.

Istina, za sada su najdalje otišli u Poršeu, a sklopi li se s njima ugvor, moraće da dođe do eliminisanja nekih drugih automobilskih giganata, jer konkurencija je u ovom slučaju ogromna, prenosi B92.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR