Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Zašto bi tokom tuširanja u kupatilu trebalo da imate eukaliptus?

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: zadovoljna.hr

Zašto bi tokom tuširanja u kupatilu trebalo da imate eukaliptus? Ilustracija

Vrući tuš pomoći će da se riješite napetosti koja se skupila u tijelu nakon dugog stresnog dana.

A taj doživljaj biće još bolji i ljekovitiji ako tokom tuširanja udišete slatku aromu nalik menti koja se miješa s vodenom parom – prepoznatljivi miris koji dolazi od biljke eukaliptusa.

Možda zvuči kao nešto što možete iskusiti samo u spa centru, ali ovakvo mirisno iskustvo lako možete stvoriti i u vlastitom kupatilu. 

Sve što morate da uradite je da objesite svežanj grana eukaliptusa na glavu tuša (ili negdje u blizini) koji će, dok se vi tuširate, ispuštati ugodan, relaksirajući miris.

Idući put kada vam se zbog prehlade začepi nos, nabavite svežanj eukaliptusa i otiđite pod tuš.

Možda je baš to pravi lijek koji će vam pomoći da opet prodišete.

Osim što će vam pomoći da se maksimalno opustite, miris eukaliptusa pomiješan s vodenom parom ima još jedan važan učinak. Naime, eukaliptus će i olakšati disanje kod začepljenog nosa i prehlade. Upravo zbog toga eukaliptus je česti sastojak preparata koji se utrljavaju u prsa za lakše disanje.

Kada ga držite u kupatilu dok se tuširate, para tuša otpustiće esencijalna ulja eukaliptusa koja pomažu u pročišćavanju začepljenog nosa i upale povezane s infekcijom sinusa i bronhija.

Oprez je potreban ukoliko imate psa ili mačku u svom domu koji nikako ne smiju doći u dodir s eukaliptusom jer ako ga pojedu može biti izrazito toksičan za njih.

Ostavi komentar

0/300