9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Za ljepše buđenje i svježiju kosu-primijenite samo ovaj trik

Mozaik

Comments 0

Za ljepše buđenje i svježiju kosu-primijenite samo ovaj trik

Izvor: slobodnadalmacija

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Svilena posteljina nije nužno isključivo vezana uz želju za raskošnim uređenjem doma. Zadnjih godina svilene jastučnice prioritet su brojnim uzivaocima u ljepotu i sve tajne i trikove vezane uz izgled, a evo i zašto:

Vodeći stručnjaci "beauty" industrije otkrili su, naime, da spavanje na svilenoj posteljini doprinosi svježijem jutarnjem izgledu, pa savjetuju da što prije svoje pamučne jastučnice zamijenite tim materijalom.

Koristi za kosu

Noćno okretanje po krevetu u kombinaciji s trljanjem kose o pamučnu tkaninu dugoročno može oštetiti dlaku, a doprinosi i izgledu samo jutro poslije - budite li se s naelektisanom frizurom bez sjaja vjerojatno je stvar u vašim jastučnicama.

"Pamuk je materijal kojem je primarna namjena upijanje vlage i upravo to će učiniti i vašoj kosi", kaže Ali Batista, poznata američka frizerka za magazin In style.

"Kosa kojoj manjka vlage izgleda naelektrisano i beživotno. Svila je materijal koji dozvoljava vlasima da klizi po njoj mnogo lakše, a stoga se i manje lomi", dodaje.

Koristi za kožu

Ako imate osjetljivu kožu sklonu jutarnjem crvenilu i dubokim tragovima od spavanja, što prije pređite na svilene jastučnice, savjetuju stručnjaci.

Dodaju i kako pamučna jastučnica, pogotovo ako se radi o obojenom pamuku s printom, može biti skriveni krivac za mnoge kožne probleme.
Svila je, naprotiv, sasvim prirodna i hipoalergena, pa je stoga i mnogo nježnija za osjetljivu kožu lica. Dugoročno utiče na stvaranje bora, budući da je malo vjerojatno da ćete se na tako klizavome materijalu buditi s brazdama od spavanja.

Osim na bore, vrijedi ista ona priča o vlažnosti kao i kod kose. Kao i kosi, svila pomaže koži da ostane hidrirana, a ne upija ni višak vaše noćne kreme kao što to čini pamuk.

I za kraj, ovaj materijal "diše" bolje od ijednog drugog, naglašavaju kozmetičari, tako da je posebno dobra ljeti dok ste u potrazi za stranom jastuka koja će vas, barem malo, osvježiti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR