Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ovako nešto nijesam vidio 25 godina: Na pitonu bilo preko 500 krpelja

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: Blic.rs

Ovako nešto nijesam vidio 25 godina: Na pitonu bilo preko 500 krpelja

Najveći neprijatelji naših kućnih ljubimaca, krpelji, ne napadaju samo tkiva omiljenih nam četvoronožaca, već, vjerovali ili ne, čak i zmije.

Toni Harison, jedan od profesionalnih hvatača zmija iz Australije, objavio je na zvaničnoj stranici svog udruženja sliku pitona kojeg su spasili, a koji je bio prekriven sa čak 511 krpelja!

Kako se navodi, oni su reptila, veoma bolesnog i prekrivenog parazitima, pronašli u bazenu jednog dvorišta u Kvinslendu. Nakon toga, oni su pitona odveli u veterinarsku ambulantu gdje su sa njega skinuli krpelje i započeli liječenje životinje.

Prema riječima Tonija Harisona, veterinari su uklonili više od 500 krpelja. Piton, kojem su dali ime Najk, pokušao je da se otarasi krpelja ušavši u bazen pun vode, misleći da će ih na taj način udaviti.

''Njegova cijela glava bila je natekla, bio je potpuno sputan krpeljima koji su se na njemu hranili. Ovo je najgori slučaj napada krpelja koji sam ikada vidio, a bavim se ovim 26 godina'' - rekao je on.

Iako paraziti često napadaju reptile, ovaj piton je usljed suše i vrućine bio već bolestan, pa nije mogao da se odbrani.

''Sumnjam da bi preživio da nije pronađen i poslat na terapiju'' - dodao je on.

Ostavi komentar

0/300