16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
2Cellos: "Nakon koncerata opuštali smo se uz Šabanove pjesme"

Mozaik

Comments 0

2Cellos: "Nakon koncerata opuštali smo se uz Šabanove pjesme"

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Među slavnim ličnostima koje je pogodila smrt Šabana Šaulića, našao se i Luka Šulić, član hrvatskog dua "2Cellos", koji se na svojoj Instagram priči oprostio od njega riječima: "Počivaj u miru kralju. Hvala na svemu".

Šulić je potom objavio njegovu pjesmu "S namjerom dođoh u veliki grad".

Šulić i Stjepan Hauser su u više navrata govorili da obožavaju Šaulića i čak se nakon svojih koncerata opuštaju uz njegovu pjesmu "S namjerom dođoh u veliki grad".

Iako su izgradili velike karijere svirajući muziku koja pripada potpuno drugačijem muzičkom žanru od onog u kome je dominirao Šaulić, članovi duo "2Cellos" nikada nijesu krili simpatije koje su gajili prema njemu.

Pjesma "S namjerom dođoh u veliki grad" za Šulića ima posebnu vrijednost.

"Ova pjesma mi je omiljena još iz školskih dana. Iz Maribora sam se otisnuo u svijet zbog školovanja i tu pjesmu sam puštao i poslije koncerata. Trebalo je da je sviram na Šabanovom koncertu u Areni, ali zbog turneje nije došlo do toga", izjavio je Šulić za “Blic ženu”.

Članovi grupe "2Cellos" su često izjavljivali da obožavaju Šaulića, pa je uoči njihovog koncerta 2015. godine na konferenciji na novinare kralj narodne muzike riješio da ih iznenadi.

"Mi vas obožavamo. Da li može jedan selfi? Rado slušamo vašu pjesmu 'S namjerom dođoh u veliki grad' i tako se opuštamo nakon naših koncerata", rekli su tada u glas Šulić i Hauser.

Iako je uglavnom Šulić taj koji je uvijek isticao da privatno voli da sluša Šaulićeve pesme i Hauser ga je jako cijenio kao umetnika.

"Šaban je srpski Mocart. Njegove pjesme bismo vrlo rado svirali na svojim koncertima klasične muzike", rekao je prije par godina Hauser u izjavi domaćim medijima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR