Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Kinez kažnjen zbog bacanja novčića u motor aviona

| Postavio/la: Jelena Grbović | Izvor: avaz.ba

Kinez kažnjen zbog bacanja novčića u motor aviona

Putnik pod prezimenom Li, dok se peo u avion sa kojim je trebalo da poleti, u motor je bacio dva novčića, kao znak srećnog putovanja.

Tim činom on je ugrozio sigurnost leta, zbog čega je odlazak aviona s aerodroma u centralnom dijelu Kine otkazan.

Let je bio planiran u kasnim noćnim satima i putnici su morali da provedu noć u čekaonici aerodroma dok ne stigne drugi avion.

Kompanija "Senzeneirlans" imala je velike štete, a Kinez je označen kao kriv, jer je otkriveno na nadzornim kamerama da je bacao novčiće u motor.

Ova pojava sve je češća u Kini.

Procjenjuje se da 70 odsto njenog stanovništva nikada nije putovalo avionom. Kako bi bili "sigurni" da će sve biti u redu, oni posežu za starim kineskim običajima. Kovanice bacaju za sreću.

Pošto im standard omogućava da lete avionom, Kinezi sada sve češće prizivaju sreću pri tom činu, što dovodi do apsurdnih situacija i velikih troškova avioprevoznika.

Tako je prošle godine na istoku Kine zbog toga uhapšen bračni par.

Oni su, dok su ih policajci gledali, bacali novčiće u motor aviona. Nastavili su uprkos upozorenjima policajaca, te su uhapšeni.

Sud im je odredio višednevni pritvor, te su platili skoro 10.000 eura kazne jer je avion s 260 putnika satima morao čekati da se letjelica provjeri, očisti od novčića, te da tek onda sigurno polete.

Ostavi komentar

0/300