Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Karnevalske majske večeri" u Budvi

| Postavio/la: Milena Aprcović

"Karnevalske majske večeri" u Budvi

Budva u ljetnju turističku sezonu ulazi uz sedam dana muzike i plesa, saopšteno je iz lokalne Turističke organizacije. 

"Karnevalske majske večeri“, koje će se ove godine održati od 29. aprila do 5. maja, označiće početak ljetnje turističke sezone u Budvi, a raznovrstan zabavno-muzički program pretvoriće trgove ispred i unutar Starog grada u podijum za ljubitelje dobre muzike i energije, navedeno je u saopštenju. 

Kako se dodaje, program “Karnevalskih majskih večeri”, koje organizuju Opština Budva, Turistička organizacija opštine Budva i NVO “Feštađuni”, osmišljen je tako da zadovolji različite ukuse i uzraste i ispuni očekivanja svih onih koji prvomajske praznike rado provode u Budvi.

"Tokom sedam dana, koliko traje manifestacija, na Trgu slikara ispred Starog grada i na trgovima u Starom gradu, biće priređene različite tematske večeri, kao što su: veče bajkera, veče folklora i veče zumbe i salse, čuće se zvuci rock, etno, latino, rep, house, kao i pop muzike.

Zvijezde večeri nastupaće u 22h, i to “YU Grupa” 30. aprila u okviru “Večeri bajkera”, “Sanja Ilić i Balkanika” 1. maja u okviru “Večeri folklora”, dok 2. maja nastupa jedna od najomiljenijih pjevačica regiona – Jelena Rozga.

Posljednja tri dana manifestacije, 3, 4. i 5. maj, rezervisana su za “17. Međunarodni turistički karneval i 18. Proljećnu noć pod maskama”.

Karneval će početi u petak, 3. maja, kada će maske tradicionalno, “Abrumom”, pozivati građane i turiste Budve na feštu. Zabava se nastavlja unutar i ispred zidina Starog grada, gdje u 22 sata nastupa bend “The Grupa”.

U “Velikoj karnevalskoj povorci”, 4. maja, učestvovaće preko 2000 karnevalista iz preko petnaest zemalja svijeta, među kojima su: Kuba, Španija, Italija, Austrija, Ukrajina, Rusija, Poljska, Češka, Litvanija, Turska i zemlje regiona.

Posebnu draž ovom danu daće članovi alternativne humorističke organizacije “The Books of knjige”, popularni Buksovci, koji će voditi program tog dana", navedeno je u saopštenju. 

Nedjelja, 5. maj, posljednji dan manifestacije „Karnevalske majske večeri“, biće posvećen najmlađima. 

Dječja karnevalska povorka krenuće u nedjelju, 5. maja u 16.30h, a istog dana nastupaće plesne grupe i baletski studio “Amadeus”.

Ostavi komentar

0/300