Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ima deset godina i gotovo 200 kilograma

| Postavio/la: Nikoleta Rakočević | Izvor: Avaz.ba

Ima deset godina i gotovo 200 kilograma Foto: Screenshot

Mohamed Arbrar iz Pakistana ima tek deset godina i teži nevjerovatnih 197 kilograma.

Dječak više nije sposoban ni za samostalno hodanje.

Njegov život je u opasnosti zbog debljine pa će uskoro biti podvrgnut operaciji smanjenja želuca, prenosi "Daily Mail".

Riječ je o operaciji kojom se smanjuje volumen želuca s ciljem postizanja ranije sitosti i manjeg unosa hrane.

Inače, Mohamed je po rođenju težio otprilike četiri kilograma, što nije značajno odstupanje od prosjeka. No njegovi roditelji tvrde kako je od rođenja imao nevjerovatan apetit pa je u dobi od svega šest mjeseci već težio oko 20 kilograma.

Kako kažu, već kao beba je stalno bio gladan pa je i tada pio otprilike pet puta više mlijeka nego njegova starija braća i sestre.

"U dobi od dvije godine pio je otprilike dvije litre mlijeka dnevno, kao da nikako ne može napuniti želudac, i uvijek je plakao za još hrane", ispričala je njegova majka Zarena.

Otkrila je da je Mohamed već tada bio toliko težak da mu nije mogla sama mijenjati pelene, a morala je da napravi i poseban krevetić kako bi mogao izdržati njegovu težinu.

"Kada je imao šest godina, bio je težak nešto više od 95 kilograma, i već tada je jeo obroke za odrasle", ispričali su njegovi roditelji.

Zbog svoje debljine i činjenice da samostalno ne može napraviti više od tri koraka nikada nije bio u školi niti se igrao s vršnjacima.

Nakon što su potražili pomoć ljekara, dječak je stavljen na rigorozne dijete, ali ih nije uspio izdržati. Ipak, iako su njegovi ljekari uvjereni kako je upravo on najteži dječak na svijetu, niko od njih se nije usudio da ga operiše.

Ipak, njegovi roditelji su stupili u kontakt s ljekarom Mazom ul Hasanom koji je pristao da obavi rizičnu operaciju smanjenja želuca pa se nadaju kako će nakon nje Mohamed napokon imati normalan život.

Ostavi komentar

0/300