Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Istorijsko otkriće: Pronađen dokaz da su vanzemaljci posjećivali Zemlju

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović | Izvor: b92

Istorijsko otkriće: Pronađen dokaz da su vanzemaljci posjećivali Zemlju Foto: Screenshot youtube

U novoj studiji CNRS Centra za molekularnu biofiziku u Francuskoj, naučnici su otkrili vanzemaljsku organsku materiju "zarobljenu" u vulkanskim stijenama duž planine Makondžva u Južnoj Africi, starim više od tri milijarde godina.

Od rane istorije Sunčevog sistema, meteoriti i druge svemirske stijene bombardovale su Zemlju, a prema nekim teorijama, donijele su i gradivne blokove života koji su omogućili nastanak života na Zemlji.

Nalaz vanzemaljske organske materije u planinama Južne Afrike izgleda da potvrđuje te teorije, prenosi sajt Advocator.ca.

"Ovo je prvi put da smo pronašli stvarne dokaze za vanzemaljski ugljenik u zemaljskim stijenama"- kaže Frances Vestal, astrobiolog iz Centra za molekularnu biofiziku u Francuskoj.

U Džozefsdal Čert, vulkanskom ležištu u regionu planine Makonžva, istraživači su otkrili plitki sloj stijena koji je pokazivao neke abnormalne karakteristike.

Među njima, postojale su dvije vrste nerastvorne vanzemaljske organske materije, što bi bila i najstarija organska materija vanzemaljskog porijekla koja je pronađena na Zemlji.

U zaključku, naučnici su iznijeli teoriju da je vanzemaljska organska materija padala na Zemlju sa mikrometeoritima koji su se miješali u atmosferi sa vulkanskim pepelom, a zatim su zarobljeni u vulkanskim stijenama planine Makondžva u Južnoj Africi.

Ostavi komentar

0/300