14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Istorijsko otkriće: Pronađen dokaz da su vanzemaljci posjećivali Zemlju

Izvor: Foto: Screenshot youtube

Mozaik

Comments 0

Istorijsko otkriće: Pronađen dokaz da su vanzemaljci posjećivali Zemlju

Izvor: b92

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

U novoj studiji CNRS Centra za molekularnu biofiziku u Francuskoj, naučnici su otkrili vanzemaljsku organsku materiju "zarobljenu" u vulkanskim stijenama duž planine Makondžva u Južnoj Africi, starim više od tri milijarde godina.

Od rane istorije Sunčevog sistema, meteoriti i druge svemirske stijene bombardovale su Zemlju, a prema nekim teorijama, donijele su i gradivne blokove života koji su omogućili nastanak života na Zemlji.

Nalaz vanzemaljske organske materije u planinama Južne Afrike izgleda da potvrđuje te teorije, prenosi sajt Advocator.ca.

"Ovo je prvi put da smo pronašli stvarne dokaze za vanzemaljski ugljenik u zemaljskim stijenama"- kaže Frances Vestal, astrobiolog iz Centra za molekularnu biofiziku u Francuskoj.

U Džozefsdal Čert, vulkanskom ležištu u regionu planine Makonžva, istraživači su otkrili plitki sloj stijena koji je pokazivao neke abnormalne karakteristike.

Među njima, postojale su dvije vrste nerastvorne vanzemaljske organske materije, što bi bila i najstarija organska materija vanzemaljskog porijekla koja je pronađena na Zemlji.

U zaključku, naučnici su iznijeli teoriju da je vanzemaljska organska materija padala na Zemlju sa mikrometeoritima koji su se miješali u atmosferi sa vulkanskim pepelom, a zatim su zarobljeni u vulkanskim stijenama planine Makondžva u Južnoj Africi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR