14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Helena Hauff i Eelke Kleijn predvode nova pojačanja No sleep bine Sea Dance festivala

Mozaik

Tag VideoTag Gallery
Comments 0

Helena Hauff i Eelke Kleijn predvode nova pojačanja No sleep bine Sea Dance festivala

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Udarnom line upu techno titana koji od 30. avgusta do 1. septembra donosi najveći elektronski spektakl na Jadran i već ranije najavljenim Sven Vathu, Richie Hawtinu, Reconditu, Gaiseru, svojim premijernim nastupom na kultnoj No Sleep bini Sea Dance festivala, pridružiće se ultimativni tehno hedlajner vodećih festivala i liderka njemačke elektronske scene Helena Hauff, najavljuju organizatori. 

"Rezidenta njemačkog kluba Golden Pudle i osnivača lejbla Return to Disorder, mediji nazivaju najboljom pojavom iz Hamburga koja se desila muzici poslije Bitlsa. Njen Essential miks za BBC proglašen je najboljim u 2017. godini, a ova godina zasigurno će ostati upamćena po furioznom nastupu na Time Warp-u rame uz rame sa Ninom Kraviz koja je prošle godine priredila istorijski nastup uz izlazak sunca na prepunoj plaži Buljarica.

Sa njom na No Sleep binu stiže i renomirana holandska zvijezda Eelke Kleijn, multitalentovani producent i moderni kompozitor koji je zavrijedio hvale renomiranih svjetskih izvođača poput Fatboy Slima, Pete Tonga, Loco Dice, Rudimentala i brojnih drugih.

No Sleep ekipi na Sea Dance festivalu pridružiće se miljenica domaće i svjetske publike Tijana T. Jedan od rezidenata EXIT festivala među brojne nastupe širom planete, upisala je i one u kultnim klubovima "Berghain", "Space Ibiza", "Fabric", "Fuse", "Concrete" i desetinama drugih.

Pored nje, stiže i veliki doajen regionalne scene sa više od 200 izdanja za svjetske labele Marko Nastić, koji će ove godine zavrtjeti na No Sleep bini.

Snagu domaće i regionalne scene pokazaće i brojni drugi kao što je osnivač kultne izdavačke kuće "Laus" i dubrovačka legenda svjetskih razmjera Haris, mostarski house mag Mili Sefić, progressive maestro iz Koprivnice Kraundler, tuzlanski majstori miksa Vanyanoi Facho, čiji će domaćin u Crnoj Gori biti beogradski veteran Popi Divine, te neki od najistaknutijih crnogorskih producenata i disk džojeka Audiostorm, Mr. Lekka, Rayo i Double Needle Project", navodi se u saopštenju. 

U posljednjih šest godina otkako je počela da dominira za miks-pultom, Helena Hauff postala je sinonim za snažni, neogotički imperativ u technu, isporučujući žive i intenzivne DJ setove koji se savršeno uklapaju između energije acid-housea i industrijske oštrine, dodaju u saopštenju. 

"Diva u crnom može izgledati mračno i kreirati oštar zvuk, ali istančan ukus i beskompromisan pristup muzici kroz balans stare i nove škole rađaju besprekorne trake zasnovane na principu užitka i radosti. Naslovi poput 'Fag Butts in the Fire Bucket' i 'Hyper-Intelligent Genetically Enriched Cyborg' svojevrsni su miks uzvišenog i zabavnog što uvijek rezultira moćnim rejvom.

Cijenjeni roterdamski DJ Eelke Kleijn skrenuo je pažnju javnosti izvrsnim filmskim kompozicijama među kojima se izdvajuju soundtrackovi za holivudske blokbastere 'Rush', 'Parker' i 'This Means War', kao i pjesma za slavnu glumicu Jennifer Lawrence 'The Hanging Tree' iz franšize “Igre gladi". U mainstream je uplivao nakon saradnje sa Johnom Legendom, a vrhunski remiksi koje je uradio za njega, Penduluma i Jamesa Newtona Howarda svjedoče o sposobnosti da dopre do šire publike bez odstupanja od svojih osnovnih vrijednosti.

Tijana T stekla je svjetsku popularnost zahvaljujući energičnim DJ miksovima, harizmi i briljantskim tekstovima za muzičke magazine. Osim što je imala priliku da pušta muziku u nekim od najprestižnijih svjetskih klubova poput Spacea na Ibici ili Elysee Montmartre u Parizu, Tijana se može pohvaliti saradnjom sa poznatim njujorškim producentom Abe Duqueom. Ovaj spektakularni duo zaljuljao je plesne podijume širom svijeta, a objavili su i nekoliko popularnih vinil izdanja", dodaje se u saopštenju. 

Marko Nastić je globalno prepoznat kao jedan od najboljih DJ umjetnika sa prostora Jugoistočne Evrope.

"Jedan je od utemeljitelja najživlje klupske scene na Balkanu, upravo one o kojoj su pisali vodeći muzički mediji poput Mixmaga, The Facea, DJa and NME-a. U karijeru dugoj dvije decenije, Marko je upisao 200 izdanja uključujući remikse i co produkcije. Najpoznatiji je po svojim 3 desk setovima koji su mu omogućili da obilazi zemljinu kuglu i postane rezident velikih festivala, kao što je EXIT", dodaju u saopštenju. 

Ovogodišnji Sea Dance festival od petka, 30. avgusta, do nedjelje, 1. septembra, ugostiće neke od najvećih svjetskih muzičkih zvijezdi koje predvodi najuspješniji muzički producent 21. vijeka i jedan od najtraženijih muzičkih izvođača na svijetu David Guetta.

"Skriveni biser jadranske obale, plaža Buljarica u Budvi, ugostiće i autore najvećih svjetskih hitova Robina Shulza, Ofenbach, Disciples. Na tirkizni beskraj budvanske plaže Buljarica dolaze i Exitova spektakularna Dance Arene i njena udarna imena Sven Väth, Richie Hawtin, Recondite, Gaiser, te cijela plejada vodećih regionalnih i domaćih izvođača koju predvode Darko Rundek, Senidah, Fox, Surreal, Kukus i mnogi drugi", navodi se u saopštenju. 

Počela omiljena akcija Sea Dance fanova 3+1!

Sea Dance je pokrenuo akciju pod nazivom “3+1”, tokom koje uz kupljene tri ulaznice za Sea Dance, fanovi festivala četvrtu dobijaju na poklon.

"S obzirom na popularnost akcije očekuje se da će predviđeni kontigent planuti u vrlo kratkom roku! Ulaznice po promotivnoj cijeni od 29.99 eura, sa čak 40% popusta u odnosu na finalnu cijenu, mogu se nabaviti posredstvom Gigstix prodajne mreže, na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore.

Više informacija može se naći na zvaničnom sajtu Sea Dance Festivala www.seadancefestival.me.  Na sajtu zvanične turističke agencije www.exittrip.org , dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i razne opcije za smještaj i prevoz", naveli su organizatori. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR