10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Jel' ti žao zbog nas" nova pjesma Srebrnih krila

Izvor: Foto:Screenshot

Mozaik

Tag Video
Comments 1

"Jel' ti žao zbog nas" nova pjesma Srebrnih krila

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Grupa Srebrna krila, sa Vladom Kalemberom na čelu, objavila je, nakon 27 godina, novu pjesmu “Jel' ti žao zbog nas”.

“Teško je odrediti koliko vremena se radi na nekoj pjesmi. Kako je ovo zadnja pjesma koja je rađena dobro se sjećam hronologije. Neno Ninčević i ja smo se našli na kafi u susjednom kafiću i otišli kod mene kući. Inače se skoro svakodnevno nalazimo na tom omiljenom mjestu”, priča Kalember, frontmen benda iz Hrvatske. On je ujedno reditelj spota koji prati povratnički singl.

“Inače volim sam da spremam hranu pa sam kroz pravljenje ručka pjevušio neku melodiju u glavi. Ubrzo sam to odsvirao na klaviru i zatim snimio na telefon, pa kasnije preslušao. Činio mi se dobro. Nakon toga sam napravio i ostatak melodije”, nastavlja Vlado. Ninčević je ubrzo sastavio tekst, nakon čega su otišli do Hrvoja Grčevića i odradili aranžman, a sve zaključili ulaskom u studio.

Iako godinama ne snimaju, Kalember i Krila redovno nastupaju vikendom širom regiona.

“Imamo koncerte po bivšoj državi, i zamljama poput Mađarske, Bugarske i slično. Od onoga što sada znam napamet, imamo koncert 11. septembra u Ljubljani, zatim negdje u Mađarskoj”, kaže pjevač dodavši kako trenutno sa Srebrnim krilima radi tri pjesme. O albumu za sada ne razmišljaju. Sačekaće reakcije publike, pa ako neka pjesma napravi uspjeh, onda će krenuti ka albumu.

Kalember kaže kako su osamdesetih odlučili da naprave pauzu kako bi dali ljudima odmor od njihove muzike. Nakon toga su planirali da krenu ponovo, ali ih je spriječio rat, a zatim i veliki talas promjene u muzici.

“Mislili smo da je najbolje sačekati da se vrati naš stil, pop-rok, pa pokušati ponovo. Evo, dočekali smo, iako je dosta potrajalo”, s osmijehom kaže.

Kalembera i Srebrna krila su slušale sve generacije, a sam pjevač kaže kako su imali veliku sreću što su osamdesetih prodali imali tiražne ploče i uradili hiljade koncerata zbog čega su mnogima obilježili odrastanje.

“Naši nastupi su zaista dobro posjećeni. Nadamo se u perspektivi da ćemo dotaći po koje srce mladih jer ljubav i emocije nijesu broj i nemaju godine”, zaključio je Kalember.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Manja Bosnjak

Vlado pravi si.Zgodan talentiran za glazbu ne moze biti bolje.