Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Dječak potrošio više od 60 hiljada dolara na igrice

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Radio Sarajevo

Dječak potrošio više od 60 hiljada dolara na igrice

Rat protiv mikrotransakcija i loot kutija je daleko od gotovog, i iako mnoge zemlje već postižu napredak u borbi protiv predatorskih mehanika u igrama, ekstremnih slučajeva ne manjka.

U najnovijem saslušanju koje je sprovela britanska vlada, otkriveno je da je jedan igrač u igri Runescape, putem mikrotransakcija, potrošio nevjerovatnih 62.000 dolara.

Na taj način je dječak nanio ogromne finansijske poteškoće svojim roditeljima, jer 62.000 dolara nije uopšte naivna suma novca i nije jasno kako je to moglo promaći roditeljima, a studio iza Runescape naravno zadovoljno trlja ruke.

Runescape čak ima i limit, što znači da igrač ne može da potroši više od 1.000 dolara nedjeljno ili 5.000 dolara mjesečno, zbog čega nas još više čudi podatak da je jedan igrač uspio da napravi ogromne troškove, a da niko ne reaguje, prenosi Play.

Mikrotransakcije su tokom godina postajale sve važniji dio igre, a sa dolaskom Fortnite je počela i prava ekspanzija raznih besmislenih dodataka koji se mogu kupiti u drugim igrama, što je doprinijelo većim troškovima unutar same igre.

Veći dio igračke zajednice je bijesan zbog ovoga, a vidi se i da veliki uticaj na sve više mikrotransakcija imaju igrači koji su spremni da troše više novca, pa je i pored pritužbi i žalbi developerima isplatiljivije da ostave mikrotransakcije u igri.

Ostavi komentar

0/300