9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Frajle i Bebek - poslušajte "Žutu ružu"

Izvor: Foto: Sandra Mihaljević

Mozaik

Comments 0

Frajle i Bebek - poslušajte "Žutu ružu"

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Uvijek originalne Frajle svojim aktuelnim albumom "Obraduj me", obradovale su poštovaoce svoje muzike širom regiona, posebno iz razloga što se ne radi o klasičnom muzičkom izdanju, već albumu na kome se nalaze obrade nekih od najljepših pjesama koje su obilježile muzičku istoriju ovog podneblja, a koje su čuvene Novosađanke predstavile u novim aranžmanima, kroz duete sa vrhunskim izvođačima, koji su snimili originalne verzije tih kompozicija, navedeno je u saopštenju. 

Poslije Vanne i Tijane Dapčević, na red je došao i legendarni Željko Bebek i balada "Žuta ruža".

"Šta reći o saradnji sa Željkom Bebekom!? Velika je čast što je ovaj čuveni umjetnik dio našeg albuma Obraduj me i što smo zajedno dali novu emociju i atmosferu pjesmi "Žuta ruža". Ta pjesma je dio nas, dio našeg podneblja, bar smo je mi doživjele i prihvatile kao takvu. Tokom ljeta imale smo veliki broj koncerata u cijelom regionu i ne postoji mjesto na kojem se ova pjesma nije pjevala uglas. Uz nju, postale smo prijatelji sa Željkom i njegovom porodicom i to je najznačajnije sto nam je ova saradnja donijela", složne su Frajle. 

“Poznato je da snimanje spotova izvođačima nije baš omiljena aktivnost, ali mi se trudimo da uvijek bude zanimljivo i neobično, pa biramo nove i drugačije lokacije. Spot je sniman na Petrovaradinskoj tvrđavi i na Salašu 137 i mislimo da smo uspjele da prenesmo emociju koju pjesma nosi, kao i tu širinu koju simbolizuje ravnica. Vjerujemo da će se publici svidjeti", zaključile su. 

Na koncertima koje Frajle pripremaju za naredne mjesece širom regiona, "Žuta ruža" će svakako biti neizostavni dio repertoara, dodaje se u saopštenju. 

Inače, "Žuta ruža" Željka Bebeka izašla je prije tačno dvadeset godina. 

Pomenuti spot, snimljen u Novom Sadu, režirali su Sandra Mihaljević i Igor Ivanović. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR